ЦИТАТИ ТИЖНЯ

09.09.2011

Віктор Янукович,

Президент України

— про заяви Росії, начебто Україна перебуває на утриманні Москви:

— Ми не бідні родичі. І не хочемо бути, і не будемо ними ніколи. Ми — незалежна держава. Ми платимо на 100 відсотків цю безмежну ціну [за газ]. І зовсім не варто радіти, що вони в 2009 році знайшли спосіб примусити Тимошенко підписати цю угоду. Коли нам погано, і наші друзі тішаться — це нехороша ознака.

(«Коммєрсант–Україна»)

Микола Азаров,

Прем’єр–міністр України

— про потребу заощаджувати газ:

— Ми просимо наших громадян робити все, що від них залежить для економії енергоресурсів, тому що в умовах виритої для всього суспільства «газової ями», кабального газового контракту… Закрите вікно, утеплені двері й економне використання газової плити — це питання патріотизму й виживання.

(«Українські новини»)

Володимир Литвин,

Голова Верховної Ради

— про величезні плакати на захист Тимошенко й Луценка, розкладені опозицією в сесійній залі:

— Це не є чимось новим. Плакати були текстові, а тепер — текстові з портретами. Вони (опозиціонери) таким чином знайшли спосіб довести свою позицію. І, до речі, я думаю, це ефективно, оскільки це, перш за все, було спрямовано до журналістів і до присутнього дипломатичного корпусу. А вигуки «Ганьба!» на адресу Президента — це свідчення того, що в нас демократична держава. У недемократичних державах, як ви знаєте, ніхто «Ганьба!» не кричить.

(УНІАН)

Юрій Луценко,

екс–глава МВС, ув’язнений у СІЗО

— про дії влади з приборкання опозиції:

— Влада чітко усвідомлює, що рано чи пізно її зметуть. І, звичайно ж, робить усе, щоб це сталося якомога пізніше. Як цього досягти? Ліквідувати лідерів народного протесту. Всі ж бо знають відмінність між прайдом левів на чолі з бараном і отари баранів на чолі з левом. У нашому випадку влада смертельно боїться прайду левів на чолі з Тигрюлею.

(«Сільські вісті»)

Лесь Подерв’янський,

художник і письменник

— про те, чи легко втримати владу:

— Влада — це така цікава штука. Вона з’являється, а потім раз — і вислизає з пальців. Її не могли втримати й не такі фраєра, як Янукович, а й люди з більшим IQ. Зараз по всьому «шаріку» таке відбувається. У цивілізованих країнах це ротація на виборах, а в нецивілізованих — у інакший трошки спосіб.

(журнал «Україна»)