Крокодил на грудях убивці

09.09.2011

Адвокат відомої французької компанії Lacoste звернувся до поліції Норвегії з проханням заборонити терористові Андерсу Брейвіку носити одяг їхнього бренду. Невдоволення Lacoste викликали фотографії в засобах масової інформації, на яких убивця 77 людей вбраний у червоний або чорний светри з легковпізнаваним символом фірми — нашивкою у вигляді невеликого зеленого крокодила.

«Гіршої антиреклами не можна вигадати», — пише норвезька газета «Дагбладет», зазначаючи, що поява Брейвіка в одязі від Lacoste — це найгірший «подарунок» до 75–річчя фірми, яка виробляє модний одяг та аксесуари.

Ксенофоб–вікінг узагалі надає велику увагу своєму вбранню. Одразу після арешту Брейвіку заборонили носити військову уніформу — а ксенофоб–вікінг вважав її найкращим одягом для «борця з ісламською навалою». Згодом терорист хотів приходити на судові засідання у фраку. Проте окружний суд Осло відповів на це відмовою, пояснивши, що така форма одягу буде занадто відволікати і є «образливою для інших».

Тож надалі 32–річний чоловік, який підірвав бомбу в центрі столиці та розстріляв молодіжний табір на острові, почав носити Lacoste. На думку Андерса Брейвіка, цей бренд створює йому образ «освіченого консервативного європейця».