Українцям не вистачає Айболитів

Українцям не вистачає Айболитів

У галузі охорони здоров’я нині є чимало проблем. Але одна з найболючіших — недостатнє кадрове забезпечення медичних закладів. Про це під час підсумкової колегії МОЗ заявив міністр Олександр Аніщенко. За офіційною статистикою профільного міністерства, вакантних посад лікарів налічується 46 962. Звісно, якби всі випускники медвузів ішли працювати за фахом, цієї проблеми не було б. Але молодь не надто квапиться їхати працювати в далекі села (де потреба в лікарях найбільша) і навіть у невеликі міста (де ситуація краща, але теж далека від ідеалу). Причин багато, та головна — мізерні зарплати, на які ледь можна прожити.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Звертаюся до вас не тільки як депутат, а й як працюючий лікар, який понад 48 років свого професійного життя віддав боротьбі з туберкульозом.

Інформую вас, що ще до епідемії туберкульозу в Україні в 1989 році Чернігівська область умовно була поділена на 4 регіони з організації надання своєчасної спеціалізованої (протитуберкульозної) допомоги другого рівня якості. Бахмацький, Ніжинський і Прилуцький тубдиспансери стали наближеними до сільських мешканців опорними пунктами — центрами протитуберкульозної допомоги Чернігівського облтубдиспансеру.

Всі статті рубрики