НОВИНИ ПЛЮС

18.08.2011

Опозиція

На майбутніх президентських виборах Юлія Тимошенко й Арсеній Яценюк можуть висунути спільного кандидата. «Між нашими політичними силами укладена попередня домовленість про узгодження єдиного кандидата на майбутніх виборах президента», — заявив народний депутат від БЮТ Андрій Шкіль в інтерв’ю порталу «Ліга». Він також заявив, що на День Незалежності опозиційні партії планують провести спільну акцію протесту. «Ми вийдемо на захист демократії в країні. Не на захист однієї лише Тимошенко, ні. Ми повинні зупинити хвилю, що рухається по країні», — відзначив Шкіль.

Партактив

Заступник голови партії «Сильна Україна» Олександра Кужель не вступатиме в Партію регіонів. «Я для себе рішення прийняла — для мене перехід до ПР неприйнятний», — написала заступниця Сергія Тігіпка на своїй сторінці у Facebook. Вона зауважила, що дуже важливою буде позиція обласних осередків. «Вони повинні самостійно прийняти рішення», — підкреслила Кужель.

«Справа Гонгадзе»

Міжнародна організація «Комітет захисту журналістів» закликає українську владу відкрити судовий процес над Олексієм Пукачем. «Україна має продемонструвати, що вона відкрила нову сторінку в своєму історичному розвитку, обравши прозорість замість секретності і справедливість замість безкарності у цій визначальній справі», — сказала координатор програми по Європі та Центральній Азії Ніна Огнянова. На її думку, суд над Пукачем є визначальним моментом «не тільки для України, а й для всього колишнього радянського блоку».