На «Бандерштат»!

02.08.2011

13—14 серпня Волинь запрошує на фестиваль «Бандерштат–2011». П’ятий фест українського духу, символом якого є Степан Бандера, цьогоріч відбудеться у Луцьку, поблизу мікрорайону Вишків.

Як повідомили в оргкомітеті фестивалю, цього разу відбору гуртів вирішили не проводити, учасників «Бандерштату–2011» організатори визначили самостійно. Серед тих, хто заявлений у концертній програмі — бард із Рівненщини Володимир Пастушок, гурт TerraCot (Білорусь), українські команди «Гапочка», «Веремій», «Етсетера», «Мартові», «Широкий лан», «Спалені вітрила» та інші. Хед–лайнери фестивалю — гурти «Хорта», «Димна суміш» і «Тартак». Окрім основної сцени, на фестивалі працюватиме також і акустичний майданчик.

Традиційно представницькою та масштабною буде патріотично–виховна складова фестивалю: заплановані зустрічі з ветеранами УПА, тематичні виставки, лекції тощо. У програмі «Бандерштата» також — конкурси на кращого стрільця, майстер–класи з традиційних українських бойових мистецтв, патріотичні квести, боді–арт патріотичної тематики...

Збираються до Луцька і відомі громадські діячі, поети та письменники: Микола Посівнич презентує книгу фонду «Літопис УПА», Микола Малуха поділиться ідеєю революції через соціальну мережу, «Бандерштат» чекає також на братів Капранових, Василя Шкляра, Олеся Донія, Едуарда Андрющенка, Юрка Зеленого.