Табло й туалет для фанів «Славутича»

27.07.2011

У Черкасах уперше за останні роки почали оновлювати центральний стадіон, побудований ще 1957 року. Для цього обласна рада виділила 800 тисяч гривень, місто — майже 2,8 млн. Ще 2 мільйони надійшло із держбюджету.

Реконструкцію головної арени Черкас проводять згідно із вимогами до чемпіонатів різних рівнів, які згодом мають проводити у місті над Дніпром. Нині роботи тривають повним ходом.

За словами Володимира Ходака, віце–президента черкаської футбольної команди «Славутич», уже відремонтували роздягальні, їх площу збільшили вдвічі. Тепер спортсмени мають 82 кв. м простору за межами ігрового поля. Також закупили меблі для роздягалень, реконструювали душові кімнати, вбиральні.

На стадіоні замінили комунікації, зокрема систему водо– та теплопостачання, електропроводку. Відновили й систему поливу, яку не використовували два роки, оновили газон. Надалі планують реконструювати бігові доріжки та освітлення. Заступник міського голови Черкас Віктор Беззубенко каже, що до кінця року на стадіоні мають також ввести в дію дві автостоянки на 250—300 місць та сучасний туалет для фанатів — а це неодмінний елемент інфраструктури сучасного спорткомплексу. А на новому табло вболівальники «Славутича» зможуть спостерігати не лише за зміною рахунку гри, а й переглядати її перебіг. Такі роботи коштуватимуть півмільйона гривень. На черзі — тендер із цього приводу.

Таку активність із приведенням стадіону до ладу пояснюють просто — ФК «Славутич», заснований рік тому з ініціативи «губернатора» Черкащини Сергія Тулуба, повинен отримати достойне місце для тренувань та проведення ігор. Бо команда має амбітні плани — виграти чемпіонат у другій лізі. На старті нової першості амбітний «Славутич» удома вже переграв тернопільську «Ниву» — 3:0.