Ні порядку, ні законності, ні справедливості

Ні порядку, ні законності, ні справедливості

У ніч iз понеділка на вівторок у столиці Болгарії — Софії — пролунали два вибухи перед будівлями двох провідних опозиційних партій країни — «Порядок, право і справедливість» i «Демократи за сильну Болгарію». Перший вибух стався о 3:58 за місцевим часом за кілька десятків метрів від будинку уряду та резиденції президента, а другий — через 20 хвилин. Начальник столичного управління внутрішніх справ Валерій Йорданов повідомив, що потужність обох вибухів становила приблизно 150 грамів у тротиловому еквіваленті.

Скандал навколо таблоїда

Скандал навколо таблоїда

Скандал щодо прослуховування телефонів журналістами лондонського таблоїда «Новини світу» набрав ще й кримінально–полiтичного забарвлення після того, як позавчора знайшли мертвим перед власним будинком колишнього журналіста «Новин світу» 47–річного Шона Хора. «Поліція не знає причини смерті, але її обставини не викликають підозр», — повідомила вчора британська газета «Гардіан». За неофiцiйними даними, це самогубство, але не виключають i вбивство. Адже Хор був першим, хто відважився публічно розкрити таємниці роботи «Новин світу» включно з прослуховуванням телефонів i підкупом поліції. Він зробив це у вересні минулого року в інтерв’ю американській газеті «Нью–Йорк Таймс», що й поклало початок скандалу, який триває й досi.

Коли у товаристві бракує згоди

Коли у товаристві бракує згоди

Цей тиждень, який є критично важливим для зони євро та самого ЄС, розпочався з обвалу фондових ринків, повідомляє «Євроньюз». Міланська біржа втратила більше трьох відсотків, оскільки боргові проблеми Італії, третьої економіки єврозони, найбільше непокоять інвесторів. Решту європейських бірж закрили в понеділок iз втратами від 1,5 до 2,5 відсотка. Відтак погляди ділового світу тепер сконцентровані на Брюссель, де завтра має відбутися надзвичайний саміт ЄС. Його планували провести ще минулої п’ятниці, але різниця поглядів окремих членів зони євро була настільки великою, що офіційний Брюссель не спромігся зібрати європейських лідерів разом ні в п’ятницю, ні в суботу. Швидше за все, засідання в четвер таки відбудеться, бо вже нікуди відступати i ховати голову в пісок.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики