Буковель — рівняння на Пхенчхан!

Буковель — рівняння на Пхенчхан!

Олімпійські боги також люблять трійцю. Після двох прикрих невдач південнокорейський Пхенчхан таки добився свого: позавчора увечері на сесії в південноафриканському Дурбані Міжнародний олімпійський комітет на чолі з Жаком Рогге обрав це місто столицею Зимової олімпіади–2018.

Легенда від Індіани Джонса

Легенда від Індіани Джонса

Перуанці урочисто відзначають соту річницю відкриття Мачу–Пікчу — світової туристичної атракції та археологічного дива. Офіційні святкування почалися вчора — в день четвертої річниці визнання Мачу–Пікчу одним із семи чудес сучасного світу (голосування за визначення сучасних див відбувалося в інтернеті). У рамках святкових заходів — народні танці з різних регіонів Анд, концерти, паради та відтворення містичних ритуалів інків. З нагоди ювілею Національний банк Перу випускає пам’ятну монету номіналом 10 солів (3,5 долара). «Для Перу Мачу–Пікчу — це те саме, що піраміди для Єгипту», — заявив на відкритті святкувань перуанський археолог Луїс Лумбрерас, колишній глава Національного інституту культури.

Більше жінок — «Брати» незадоволені

Більше жінок — «Брати» незадоволені

Уряд Єгипту схвалив законопроект, згідно з яким восени в цій країні відбудуться перші демократичні парламентські вибори. Як повідомляє єгипетська державна інформагенція МЕНА, закон передбачає змішану пропорційно–мажоритарну систему: половину з 500 депутатів обиратимуть за списками, а решта 250 балотуватимуться в одномандатних округах. Закон виписано таким чином, що жодна з партій не зможе набрати в парламенті більшість. Водночас законодавчий орган буде потужною противагою сильній президентській владі. Також цей нормативний акт сприятиме обранню в депутати жінок, передбачаючи їх розміщення у верхній частині партійних списків. Окрім того, до 25 років знижено вік кандидатів, які можуть бути обрані до парламенту.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики