НОВИНИ ПЛЮС

08.07.2011

Україна і Євросоюз

У Євросоюзі немає консенсусу щодо закріплення в угоді про асоціацію перспективи членства України. Про це вчора в Брюсселі заявив єврокомісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Київ наполягає, щоб у політичній частині угоди про асоціацію, щодо якої тривають переговори, Брюссель в будь–якій формі закріпив за ним перспективу членства. Фюле коментує це так: «Ніхто не говорить, що стаття 49 може застосовуватися тільки у відношенні до одних європейських країн, а у відношенні до інших — ні. Це країна, яка просуває європейські цінності. Це — один важливий елемент. Другий — і це частина основ ЄС із самого його початку — що потрібен консенсус усіх держав–членів. Це — найважливіший пункт, який Україні важливо зрозуміти». Єврокомісар висловив думку, що Київ має «працювати дуже тяжко, щоб досягти такого консенсусу у ЄС».

Стаття 49 Маастріхтської угоди передбачає, що кожна європейська країна має перспективу членства в ЄС за умови виконання певних критеріїв.

Депутат захищає сина–забіяку

В інтернеті з’явилося відео, на якому зафіксовано, як син народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка Роман б’є дівчину. Інцидент трапився у Луганську в ресторані «Баккара». На відео видно, що після суперечки чоловік вилив на молоду жінку склянку води. Після того, як Ландік–молодший намагався вхопити дівчину за носа, вона вдарила хулігана пляшкою по голові. У відповідь хлопець кинувся на жертву з кулаками, почав тягати по підлозі. Лікарі діагностували у дівчини струс мозку, забій шийного відділу хребта і м’яких тканин голови, закритий перелом кісток носа. Роман Ландік поскаржився на травму голови.

Батько «бійця» Володимир Ландік пригрозив судом журналістам, які написали про бійку за участі його сина.