Мільйон на дорозі валяється

08.07.2011
Мільйон на дорозі валяється

Поліціянти зі знайденим скарбом.

Хто з нас не мріяв: от якби ідеш собі, ідеш — і тут раз! — знаходиш чемодан із грішми, які загубив якийсь багатій. Якщо подумати тверезо, ймовірність такої оказії близька до нуля, і не варто тішити себе подібними ілюзіями. Але життя — дивна річ. Днями в Німеччині з одним чоловіком трапилося фантастичне: він знайшов на узбіччі автобану навіть не одну, а три валізи із купюрами. На загальну суму більш як мільйон євро!

Як повідомляє журнал «Шпігель», щасливцем виявився 41–річний військовослужбовець. Проїжджаючи по трасі на машині бундесверу, він побачив загублені чемодани й забрав із собою. Однак згодом... виявив громадянську свідомість і повернув коробки з грішми власникам.

Гроші були з банку, а загубили їх інкасатори. Вранці 4 липня інкасаторська машина виїхала з міста Обертульба і попрямувала на південь по автобану A7. Незабаром у кабіні пролунав сигнал, що задні дверцята — прочинені. З’ясувалося, що в них встигли випасти три ящики євро. Ретельні пошуки із залученням поліції й гелікоптерів та прочісуванням шосе нічого не дали. Тож банкіри, інкасатори і поліціянти кинули клич до можливих очевидців: мовляв, поможіть, якщо хтось бачив або знайшов. І на заклик відгукнувся сумлінний вояк. Про його вчинок інформують правоохоронці баварського міста Бад–Кіссінген, біля якого й трапилася пригода.

Чи отримав військовослужбовець винагороду за свою чесність, не повідомляється. Його особу поліція теж не називає.