Від черепів хмелітимуть задешево

17.05.2011

Мільйони доларів, отримані кінозірками за роботу в голлівудських проектах, ідуть не лише на розкішну нерухомість та різні розваги, багато хто вкладає кошти у виробництво. Наприклад, канадсько–американський Ден Екройд заснував вино–горілчану компанію Diamond Estates Wines&Spirits. Позаминулого року Екройд майже не знімався в кіно, а зосередився на алкогольному бізнесі і просуванні своєї горілки «Кришталева голова». На це комік витрачав гонорари за останні фільми. Справи йшли сяк–так, аж ось днями з’ясувалося, що зі складу Денової фірми вкрали аж 21 тисячу (!) пляшок горілки. Загальний збиток оцінюють у сотні тисяч доларів.

58–річний Екройд, як і належить коміку, поставився до події з гумором. «Я й мої партнери шкодуємо про те, що трапилося. Ми в жодному разі не виправдовуємо злочинців. Але тепер у деяких споживачів, мабуть, з’явиться можливість придбати нашу горілку за зниженими цінами — і це нас радує», — цитує актора сайт Contactmusic.

А оковита від голлівудської зірки справді недешева. Хоча б тому, що продається в оригінальній тарі — пляшках у формі людського черепа.

Що ж до заробітків у кіноіндустрії, то останньою роботою Екройда наразі є озвучення Ведмедя Йогі в однойменному мультфільмі (2010). Цього року має вийти фільм «Мисливці за привидами–3» з Деном Екройдом. А серед старих відомих фільмів «горілчаного магната» —«Яйцеголові», «Перл–Харбор», «Індіана Джонс і храм долі» та ін.