Алібі — голодна кицька

20.04.2011

Суд англійського міста Колчестер постановив, що 55–річний Стівен Тор має бути ув’язнений за скоєні ним злочини — кілька магазинних крадіжок. Але після того, як суддя вислухав розповідь про голодну Торову кицьку, запобіжний засіб змінили на значно м’якший.

Кицьку кличуть Лора. Адвокат правопорушника використала домашню тварину як останній засіб, аби виправдати Стівена, і повідомила: якщо суддя відправить крадія в буцегарню, про Лору нікому буде подбати. «Вона від голоду на стіну полізе», — заявила захисниця. За словами адвокатки, кицька цілий день сидить голодна, а двері Торової квартири не обладнані спеціальним виходом, аби кіт міг залишити приміщення і знайти харч самостійно.

Спочатку суддя поставився до розповіді захисниці вельми скептично. Але потім, інформує газета «Сан», проникся долею пухнастої звірини. Постанова Феміди: порушник закону має сплатити штраф розміром 75 фунтів стерлінгів, а також обладнати двері квартири виходом для кішки. На прощання представник суду порадив Тору уважніше ставитися до своєї вихованки і думати про неї щоразу, коли йому захочеться знову скоїти крадіжку.