Смерчі смертельні віють над ними

Смерчі смертельні віють над ними

Навіть звичні до сильних ураганів і торнадо мешканці Східного узбережжя США давно не бачили такого розгулу стихії, від якого потерпали наприкінці минулого тижня. У шести східних штатах внаслідок буревіїв загинуло щонайменше 47 осіб. Рятувально–пошукові роботи тривають, тож кількість жертв може зрости.

«Престиж» не повернути

«Престиж» не повернути

Кримінальне переслідування колишнього власника мережі магазинів косметики «Арбат престиж» Володимира Некрасова і бізнесмена Сергія Шнайдера, більш відомого як кримінальний авторитет Семен Могилевич, припинено «у зв’язку з відсутністю складу злочину». Як повідомили вчора російським інформаційним агенціям адвокати підсудних, російські органи правосуддя так і не спромоглися довести факт ухиляння від сплати податків на суму 115,5 мільйона рублів. У жовтні минулого року Тушинський суд Москви повернув кримінальну справу прокуратурі для усунення процесуальних порушень, і, зрештою, її взагалі «заморили».

Фін має бути «справжнім»

Фін має бути «справжнім»

Наплив іммігрантів із країн третього світу дедалі більше непокоїть Західну Європу. Як наслідок, у забезпечених державах зростає популярність націоналістичних сил, які виступають за жорсткі заходи, покликані припинити потік непроханих гостей. Не оминула ця доля й Фінляндію: на парламентських виборах, які відбулися в країні минулої неділі, третє місце досить несподівано посіла націоналістична партія «Справжні фіни». Здобувши 19 відсотків голосів, ця сила, яка не лише обіцяє перекрити шлях у державу «голодним» іммігрантам, а й досить скептично ставиться до членства Фінляндії в Євросоюзі, отримала 39 із 200 місць у парламенті. На попередніх виборах націоналістів підтримали тільки 4 відсотки виборців. Аналітики прогнозують: якщо «Справжні фіни» увійдуть до правлячої коаліції, це може значно змінити обличчя «тихої» Фінляндії.

Із таким іменем не програєш

Із таким іменем не програєш

Центрвиборчком Нігерії вчора оприлюднив попередні результати президентських виборів, які відбулися в цій країні минулої неділі. Попри те, що остаточні підсумки ще не підбито, можна вже напевне стверджувати про перемогу чинного президента Гудлака (goodluck у перекладі з англійської означає «хай щастить») Джонатана. Гудлак, який раніше виконував обов’язки віце–президента, очолив Нігерію рік тому — після смерті попереднього глави держави Умару Яр–Адуа. На нинішніх, планових виборах «щасливчик» набрав майже вдвічі більше голосів, ніж його головний суперник — генерал Мухаммад Бухарі, який користується підтримкою переважно менш заселеної півночі країни. Загалом у Нігерії зареєстровано 73 мільйони виборців — це найбільш численний електорат на всьому Африканському континенті.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики