НОВИНИ ПЛЮС

19.04.2011

Справа «нових Лозiнських»

У Чернівецькій області представники Партії регіонів побили чотирьох громадян. Як повідомляє прес–служба ВО «Батьківщина», «у потерпілих зламано ребра, завдано численних травм, а один із побитих, батько дитини–інваліда, опинився у реанімації з проламаним черепом та внутрішнім крововиливом». «Цей факт влада за будь–яку ціну намагається приховати як від місцевих, так і загальноукраїнських засобів масової інформації», — йдеться в повідомленні.

За даними «Батьківщини», інцидент стався 16 квітня у Заставнівському районі, де «глава райдержадміністрації, член Партії регіонів Михайло Бойчук разом зі своїм братом та зятем, озброєні рушницею та вінчестером, а також бейсбольними битками, скоїли напад на громадян». «Місцевих бандитів із Партії регіонів, наділених владними повноваженнями і членством у президентській політичній силі, збісило те, що люди ловили рибу на озері, яке служило місцем релаксу тутешнього VIP–чиновництва... Спочатку на постраждалих вдягли наручники, били битками, прикладами і ногами. Особливу звірячість проявляв голова райдержадміністрації, який обіцяв усіх «згодувати рибам». Під кінець розправи, за даними БЮТ, над головами чоловіків «почали стріляти з вогнепальної зброї».

«Батьківщина» вимагає від Генпрокуратури «негайно стати на захист потерпілих, розпочати необхідні слідчі дії для того, щоб покарати винних».

Повернення до «харківських угод»

Фракція «БЮТ–Батьківщина» пропонує створити у парламенті тимчасову слідчу комісію з розслідування причин невиконання Росією своїх зобов’язань за «харківськими угодами». Про це вчора заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко. За словами Кириленка, після ратифікації «харківських угод» лише Україна неухильно виконує свою частину зобов’язань, не отримуючи від Росії обіцяного здешевлення газу.

На продовження цієї теми Президент Віктор Янукович, відповідаючи на запитання журналістів, висловив думку, що «український суд не може скасувати газові угоди з Росією». Раніше про можливість їх скасування через суд говорив заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін.

Що Азаров привіз із Китаю

Партія регіонів та Комуністична партія Китаю в Пекіні підписали угоду про співпрацю. Це один із підсумків візиту до КНР Прем’єр–міністра Миколи Азарова — голови ПР. Підписи під документом поставили заступник голови Партії регіонів Леонід Кожара та заступник завідувача відділу ЦК КПК Чень Фенсян, інформує прес–служба Кабміну.

У Китаї Азаров брав участь у 10–му Боаоському економічному форумі. Після двосторонніх зустрічей із головою КНР Ху Цзіньтао, прем’єр–міністром Республіки Корея Хванг Сик Кімом і президентом Бразилії Ділмою Руссеф Микола Азаров заявив, що Китай, Південна Корея і Бразилія зацікавлені в активізації співпраці з Україною, і під час двосторонніх зустрічей «були досягнуті домовленості про реалізацію ряду конкретних проектів».

На зустрічі із главою Сянгану (Гонконга) ішлося про намір забезпечити пряме авіасполучення між Україною та Гонконгом.