На щиті і від щита

19.04.2011
На щиті і від щита

На мiсце аварiї приносять букети дорогих троянд. (Фото Юрiя САПОЖНІКОВА.)

У ніч на неділю в ДТП загинув народний депутат від Партії регіонів, бізнесмен Ми­кола Лісін. Трагедія сталася о другій годині на вулиці Заболотного — це околиця Києва, район Теремків. Автомобіль Lamborghini Gallardo на високій швидкості вилетів із дороги й ударився об щит автозаправної станції, на якому вказано ціни на пальне. Лісін помер на місці. До речі, сам депутат теж мав причетність до паливного бізнесу. Ще iронiя долi: цiнове табло згори прикрашає логотип — примружений смайлик iз посмiшкою.

За даними міліції, останній маневр спорткара вартістю близько 300 тисяч доларів виглядав так: Lamborghini скоїв наїзд на бордюрний камінь, після чого втратив керованість і вискочив на газон. За різними даними, швидкість авто становила від 150 до 200 км/год, тобто утричі перевищувала рамки дозволеного.

Міліція порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу («порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що керували транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжкі тілесні ушкодження»).

Учора на місці трагедії можна було побачити кілька букетів квітів — переважно червоних троянд. На бетонному фундаменті хтось залишив пляшку «Нарзану».

Похорон депутата відбудеться сьогодні. «Регіонала» поховають на Байковому цвинтарі, повідомив Голова Верховної Ради Володимир Литвин. За словами спікера, під час засідання парламенту буде зроблено довшу перерву, щоб депутати могли попрощатися з колегою.

 

ДОВІДКА «УМ»

Миколі Лісіну йшов 47–й рік. Він працював у Бюджетному комітеті ВР, входив до політради Партії регіонів. До того як стати «регіоналом», був членом СДПУ(о).

Лісін — засновник фірми «Інфокс», яка працювала на паливно–енергетичному ринку. Багаторічний політ— і бізнес–партнер Миколи Злочевського, нинішнього міністра природних ресурсів. Законодавчою активністю майже не відзначався, принаймні в цьому скликанні.

Також Лісін очолював Лігу професійного боксу України. Кілька років тому приймав у Києві боксера Леннокса Льюїса.