Не самими Бондаренками живі

Не самими Бондаренками живі

Після того, як з’ясувалося, що сестри Олена й Катерина Бондаренко через травми не зможуть зіграти за національну збірну в матчі Кубка Федерації проти команди Австралії, багато хто зробив висновок: в українок немає шансів на успіх. Проте самовідданість і патріотизм наших дівчат дозволили їм сенсаційно перемогти апріорі сильнішого опонента, та ще й на його майданчику. Тож збірна України вдруге пробилася до І Світової групи Кубка Федерації, де виступатиме вже наступного року. Крім того, у світовому рейтингу «синьо–жовті» повернулися до вісімки провідних команд планети (перед тим посідали 11–те місце).

Медальна перевірка

Медальна перевірка

Нинішній континентальний форум у важкоатлетів, як і недавній подібний турнір у борців, більше скидався на контрольне тренування. Великих коштів тут не заробиш, ніяких ліцензій не завоюєш. А от на осінніх чемпіонатах світу можна й славу отримати, і призові, і, що головне, путівку до Лондона на Олімпійські ігри–2012.

Чемпіон не «потроївся»

Чемпіон не «потроївся»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Німець Себастьян Феттель утретє поспіль виграв «поул–позишн», але зійти на найвищу сходинку п’єдесталу йому завадив конкурент із «Макларена» — Льюїс Хемілтон. Відтак темношкірий британець став першим дворазовим переможцем Гран–прі Китаю — одного з наймолодших етапів «Ф–1». Успіх чемпіонові світу–2008 принесла тактика з більшою кількістю піт–стопів, за рахунок чого він наприкінці гонки обійшов лідера команди «Ред булл» на «свіжій» гумі.

За номер шостий!

За номер шостий!

На жаль, «золота» інтрига ювілейного, 20–го, чемпіонату України померла ще в першому колі. «Динамо», очолюване Валерієм Газзаєвим, а пізніше — Олегом Лужним, примудрилося впродовж 19 турів відпустити донецький «Шахтар» на 12 пунктів. Відтоді актуальними залишаються хіба що розмови про боротьбу за другу позицію, яка слугує перепусткою в Лігу чемпіонів. Також загострюються пристрасті навколо шостої сходинки, котра дозволить Україні делегувати четвертого представника до Ліги Європи. А тут ще й що не тур, то почали брати очки двоє буцімто «безнадійних» аутсайдерів. Два тижні поспіль Запоріжжя й Севастополь здобувають чотири бали на двох.

Гіркий присмак «Браги»

Гіркий присмак «Браги»

Ліга Європи, по суті, перетворилася на відкритий Кубок Португалії — країни, з якою ми марно спробували змагатися в таблиці коефіцієнтів УЄФА. У півфіналах ЛЄ 28 квітня і 5 травня гратимуть одразу три португальські клуби: «Брага» з «Бенфікою», «Порту» — з іспанським «Вільяреалом».

Холодний лід Страсного тижня

Холодний лід Страсного тижня

Чемпіонат світу з хокею, якого так очікували українські любителі цієї гри, позавчора стартував у Києві зовсім не так, як нам хотілося б. Домашній турнір у дивізіоні ІВ здавався чудовою нагодою нарешті повернутися до еліти світового хокею, звідки «синьо–жовті» вибули у 2007 році. Підтримка вболівальників у відновленому палаці спорту, досвідчений канадський спеціаліст на посту тренера, широке коло претендентів на місця в команді — усі ці моменти додавали оптимізму. Але вже перший матч приніс суцільне розчарування. І думки на тему: чи може Україна із таким занепадом хокейного господарства розраховувати на кращу гру збірної? І навіщо нам із такою грою вища ліга?

Рік «биків»

Рік «биків»

Загалом 62 перемоги та 20 поразок — востаннє «Чикаго буллз» досягали такого результату в регулярному чемпіонаті НБА в сезоні 1997—1998. Це був рік, коли в червоній майці «биків» свій останній чемпіонський перстень виграв легендарний Майкл Джордан і тоді ж він вдруге залишив великий баскетбол. Після його відходу команда втратила всіх ключових виконавців. Хтось, як Рон Гарпер, здобував нові титули разом із «Лос–Анджелес лейкерз». Комусь, як от Скотті Піппену, із часом випало повернутися до Чикаго. Але шість років після останнього чемпіонства ця команда не дотягувала навіть до «плей–оф».

«Тигри» на «Будці»

«Тигри» на «Будці»

Матчами «Одеса» — «Кривбас» та «Хімік» — «Ферро» вчора ввечері завершився перший етап змагань в українській чоловічій суперлізі. Якогось впливу на підсумковий розподіл місць у турнірній таблиці ігри понеділка не мали: вісімка учасників «плей–оф» визначилася раніше. Розпочнеться ж вирішальний раунд уже післязавтра.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики