Усе вище рівень радiацiї

Усе вище рівень радiацiї

Рівень йоду–131 у морській воді навколо АЕС «Фукусіма–1»щодень зростає: вчора було перевищено норму в 4385 разів, повідомила Агенція ядерної безпеки Японiї. Це найвищий рівень iз початку аварiї, заявив віце–директор цiєї iнституцiї Хідехіко Нісіяма. Це не загрожує людям, бо всіх мешканців iз 20–кілометрової зони навколо станції вiдселено. Речник уряду Японії Юкіо Едано заявив учора, що зону відселення розширено не буде, хоча МАГАТЕ подала таку рекомендацію (адже в радіусі 40 кілометрів від станції виявлено місця з аномальними рівнями радіоактивного забруднення).

Труни не гниють. Книги не горять

Труни не гниють. Книги не горять

Археологи виявили днями у Стамбулі людські рештки, вік яких — 8500 років, повідомляє турецька газета «Харрієт». Тіла були в дерев’яних трунах, якi витримали випробування часом завдяки тому, що лежали в шарі чорної глини. Науковці стверджують, що це найстаріші скелети з усіх будь–коли знайдених на території Анатолії — колиски європейської цивілізації.

Ілліч, виходьте з мавзолею

Ілліч, виходьте з мавзолею

Учора на сайті правозахисного товариства «Меморіал» з’явився резонансний як для Росії документ — розроблена Радою при президенті РФ програма «Про увічнення пам’яті жертв тоталітарного режиму і національне примирення», згідно з яким тіло Леніна буде винесено з мавзолею на Красній площі, а чиновникам, які публічно заперечують злочини сталінізму, буде заборонено обіймати державні посади. Документ розробляли з минулої осені з «благословення» президента Дмитра Медведєва. Оглядачі вважають, що таким чином «двоголовий орел», тобто Медведєв і Путін, хоче модернізувати країну, продемонструвати зближення iз Заходом.

І ти, Брут?!

І ти, Брут?!

Лояльні до лівійського лідера урядові сили перейшли в наступ, артилерійським вогнем та бомбардуваннями з повітря змушуючи повстанців відступати. Учора війська Каддафі взяли під свій контроль місто Рас Лануф. З огляду на такий драматичний поворот подій президент США Барак Обама підписав таємну директиву, якою дозволяє спецслужбам допомагати лівійським повстанцям, пишуть американськi ЗМІ. Білий дім та ЦРУ утримуються від офіційних коментарів iз цього приводу. Америка все більше ангажується у війну в Лівії. Агенція «Рейтер» повідомила вчора з посиланням на свої джерела, що військове втручання у Лівії вже обійшлося американським платникам податків у 550 млн. доларів.

ТІЛЬКИ ЦИФРИ

ТІЛЬКИ ЦИФРИ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики