НЬЮЗРУМ

29.03.2011

Radiohead підтримує газета

Учора відбувся реліз довгоочікуваного восьмого альбому британської рок–групи The King of Limbs (на фізичних носіях — CD та вінілових платівках). На підтримку альбому Radiohead влаштували промоакцію — випуск газети The Universal Sigh, яку вчора ж роздавали прихильникам гурту в усьому світі. Дана акція одноразова й наклад видання лімітований, тому кожен щасливчик, якому дісталася газета від Radiohead, міг похвалитися своєю удачею, виклавши фото з подарунком на сайті видання — theuniversalsigh.com. Найближчими локаціями до України, де розповсюджувалася The Universal Sigh, були столиці держав–сусідів — Вільнюс, Варшава, Будапешт, Бухарест і Москва.

Інтернет–версія The Universal Sigh житиме й надалі, пообіцяли Radiohead, проте додали: «Але що там буде, ми ще не думали». Паперова ж версія видання містить оповідання, малюнки та вірші, відібрані самими музикантами. Також на 9 травня запланований ще один реліз від Radiohead — лімітований випуск The King of Limbs, куди увійдуть CD, дві платівки, плакати та екологічна обкладинка із 625 малюнками.

Штрафні Орхана Памука

Стамбульський суд зобов’язав відомого письменника Орхана Памука, лауреата Нобелівської премії, виплатити штраф за образу турецького народу, повідомила lenta.ru. Позивачами ще у 2005 році виступило п’ятеро осіб: юрист та рідні чотирьох загиблих на початку століття солдат. Позов спровокувала заява Памука, опублікована у цюріхській газеті Tages–Anzeiger, де він зазначив, що в Туреччині було вбито мільйон вірмен та 30 тисяч курдів. Спочатку позов було відхилено через неможливість встановити суму шкоди, завданої письменником. Проте апеляційний суд повернув справу на новий розгляд. Тепер Памук має виплатити позивачам шість тисяч лір (3,8 тисячі доларів). Протягом 15 днів він може оскаржити рішення.