ХРОНІКА

29.03.2011

Стрільба з лука

На чемпіонаті Європи зі стрільби з лука в приміщенні, що минулої суботи завершився в іспанському містечку Кембрільс, українські «класики» здобули три нагороди. «Синьо–жовта» скарбничка поповнилася чоловічим «золотом» та жіночим «сріблом» у командних змаганнях та «бронзою» Віктора Рубана в індивідуальному турнірі.

Кульова стрільба

Чернігівка Олена Костевич виборола другу медаль на етапі Кубка світу в Австралії. До «бронзи» в стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів вона додала «золото» у стрільбі з 25 метрів.

Фехтування

Чемпіонка світу Ольга Харлан здобула бронзову нагороду на турнірі серії Гран–прі «Московська шабля». У півфіналі миколаївка поступилася майбутній переможниці — росіянці Софії Великій (11:15).

Теніс

На хардовому турнірі АТР У Маямі (США) українець Олександр Долгополов у другому колі змусив капітулювати італійця Сеппі — той не дограв матч через травму за рахунку 6:1, 5:3 на користь киянина. А от Сергій Стаховський зупинився в другому раунді. Спочатку він здолав болгарина Димитрова (6:2, 6:4), але потім програв аргентинцеві Монако (4:6, 7:6, 4:6).

У стартовому матчі парного розряду Стаховський і росіянин Михайло Южний перемогли зіркових серба Новака Джоковича й британця Енді Мюррея — 5:7, 6:3, 10:8.

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Донецьк» — «Політехніка–Галичина» — 84:65, «Будівельник» — «Хімік» — 103:56, «Миколаїв» — «Дніпро» — 75:68, «Дніпро–Азот» — «Одеса» — 88:83, «Азовмаш» — «Говерла» — 82:77, «Ферро–ЗНТУ» — «Київ» — 90:87 ОТ.

Лідери: «Будівельник» — 32/10 (76,2 %), «Донецьк» — 31/11 (73,8), «Азовмаш» — 26/15 (63,4), «Говерла» — 26/17 (60,5), «Ферро» — 23/18 (56,1), «Миколаїв» — 22/19 (53,7).

* * *

Євроліга. 1/4 фіналу (другий матч). «Реал» — «Валенсія» — 75:81 (Ліщук «В» — 16 хв., 5 очок + 3 підбир., 5 фолів; серія до трьох перемог — 1:1).

* * *

НБА. «Юта» — «Даллас» — 77:94, «Юта» — «Нью–Орлеан» — 117:121 ОТ (українець Фесенко з «Юти» в обох матчах не грав за рішенням тренера).

Велоспорт

На чемпіонаті світу на треку, який завершився у голландському Апелдорні, збірна України так і не здобула жодної медалі. Найвищим досягненням стало п’яте місце Любові Шуліки у спринті.

Біатлон

Українці Андрій Дериземля й Валентина Семеренко посіли шосте місце в «Різдвяній гонці», яку позавчора провели у німецькому Гельзенкірхені. На стадіоні футбольного клубу «Шальке» біатлоністи вперше випробували лазерну зброю. Переможцями ж серед десяти зіркових дуетів стали росіяни Устюгов і Слєпцова.

Легка атлетика

Триразову чемпіонку світу у спринті українку Жанну Пінтусевич–Блок підозрюють у вживанні допінгу. З’ясувалося, що на рубежі тисячоліть заборонені препарати поширював її чоловік і тренер Марк Блок, якого дискваліфікували за це на десять років.

Фігурне катання

Чемпіонат світу, який мав відбутися в Токіо наприкінці березня, але був скасований через складну ситуацію в Японії після землетрусу, цунамі та аварії на АЕС, перенесли до Москви. Російська столиця прийматиме турнір із 25 квітня по 1 травня.

Шахи

В останній день престижного турніру в Монако Василь Іванчук розійшовся миром із болгарином Топаловим у грі «наосліп» і програв йому у «швидкі» шахи. Відтак у підсумковому заліку українець поділив четверте місце з росіянином Грищуком (по 11 очок), пропустивши вперед вірменина Ароняна (15,5), норвежця Карлсена (14,5) та індійця Ананда (13). У грі «наосліп» Іванчук розділив сьому позицію, а у «швидких» шахах — четверту.

Кіно про «Шахтар»

Минулої п’ятниці в Україні у рамках фестивалю документальних фільмів Docudays уперше демонстрували фільм «Інший «Челсі»: історія з Донецька». Стрічка німецького режисера Якоба Пройса проводить паралелі між лондонським клубом «Челсі» та чемпіоном України — «Шахтарем», яким теж володіє олігарх із колишнього СРСР (там — Абрамович, тут — Ахметов), і розповідає про життєві реалії на пострадянському просторі. Головними героями фільму стали секретар Донецької міської ради Микола Левченко — одіозний представник Партії регіонів, а також звичайні шахтарі, які вже багато років уболівають за місцеву команду.