Пам’ятник Гонгадзе взяли на таран?

Пам’ятник Гонгадзе взяли на таран?

Учора вранці на автошляху поблизу міста Тараща Київської області 39–річний місцевий мешканець не впорався з керуванням свого автомобіля Chery Amulet, виїхавши на курган, де встановлено обеліск у пам’ять про загиблого журналіста. (Саме в цих мiсцях в 2001 роцi знайшли тiло Георгiя Гонгадзе).

«Венеціанці» захистили українців

«Венеціанці» захистили українців

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Венеціанська комісія висунула протест щодо законопроекту «Про мови в Україні», який передбачає розширення сфери функціонування російської мови. Представники комісії вважають, що мовне питання в Україні складне та унікальне, оскільки закон про мови востаннє був прийнятий ще за радянських часів та не відповідає положенням української Конституції й міжнародних угод.

«Бiлi» i злi

«Бiлi» i злi

Невеликі листівки із гаслом «Біла людина — велика Україна» у харківському метро з’являлися й раніше. Але цього разу автори скандального заклику свої агітки суттєво збільшили й розклеїли на великих рекламних бігбордах. А відтак не помітити їх тепер може хіба що людина з проблемним зором. Авторство расистського гасла належить громадській організації «Патріот України», члени якої називають себе представниками українського соціал–націоналістичного руху.

Україна як бренд

Україна як бренд

Днями Міністерство закордонних справ України представило Стратегію позиціонування України за кордоном. Імідж України опинився у руках компанії CFC Consulting — саме вона взялася за розробку стратегії з метою сформувати позитивний імідж країни та підвищити її туристичну й інвестиційну привабливість. Варто зазначити, що це задоволення не з дешевих: лише розробка проекту обійшлась МЗС у 100 тисяч доларів. А ось для реалізації усіх іміджевих заходів необхідно 35 мільйонів доларів щорічно! У міністерстві впевнені — кошти знайдуться в українських та закордонних приватних інвесторів.

«Загублений» у ночі

«Загублений» у ночі

Одягнутого лише у футболку та шкарпетки трирічного хлопчика, котрий після 22–ї години стояв на узбіччі завжди наповненої транзитними автівками траси, першою помітила, повертаючись із придорожнього кафе, мешканка села Абазівка, що поблизу Полтави. Тож першим прихистком нічного знайди, який вимовляв лише два слова — «бабай» і «вовк» — стала згадана «кафешка», звідки одразу зателефонували до міліції. Після втручання правоохоронців упізнали хлопчика місцеві медики, котрі неодноразово допомагали маленькому землякові — вихідцеві з неблагополучної родини. Як з’ясувалося, виховували його 22–річна ненька та її сестра. Обидвi ніде не працювали, жили на «інвалідську» та «дитячу» грошову допомогу від держави. От тільки про належний догляд за дитиною нерідко «забували», залишаючи хлопчика вдома голодним і холодним серед сміття та бруду.

Останній букет

Останній букет

«Я буду долго гнать велосипед, в густых лугах его остановлю, нарву цветов и подарю букет той девушке, которую люблю», — ця мила пісня на слова Андрія Рубцова в останні десятиліття Радянського Союзу була справжнім хітом. Ще були «Аеропорт», «Незнайомка». Весь СРСР підспівував хриплуватому Барикіну. Виконавець начебто не першого ешелону, але в пам’ять врізався міцно. Сьогодні є сумна нагода всім «народженим у СРСР» згадати цього співака — на Троєкурівському цвинтарі Москви ховатимуть Олександра Барикіна, який помер, не доживши до 60 років, від серцевого нападу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Божі дерева

Божі дерева

Останній тиждень березня подивував волинян двома неординарними подіями. Спочатку в селі Сьомаки, що неподалік Луцька, чоловіки вирішили зрізати півстолітній горіх. Коли дерево спиляли, на його зрізі проявився дивний малюнок, який нагадував обриси зображення Богоматері на іконах. Очевидці, яких чоловіки покликали подивитися, теж були вражені побаченим.

Всі статті рубрики