Сторчголов, де жабі по коліно

22.03.2011

Даррен Тейлор зі штату Колорадо недарма отримав прізвисько Професор Плюсь (Splash) — днями він встановив новий рекорд, стрибнувши в дитячий надувний басейник із висоти 11 метрів. Найцікавіше, що рівень води в «жаб’ятнику» становив якихось 12 дюймів, тобто 30 см!

Нинішній карколомний стрибок відбувся в норвезькому місті Тронхейм. За божевільними, як здавалося, діями Тейлора спостерігали кілька сотень людей. Американець заліз по драбині на спеціально зведену вишку — якщо дивитися згори, поміж натовпу виднілася зовсім крихітна ємність. Спортсмен зібрався з духом і стрибнув долілиць під зойки публіки. Шум переріс в овації, коли Даррен при падінні спричинив справжній гейзер і одразу вискочив із ємності з переможно піднятими руками.

Після стрибка Плюсь розповів журналістам про секрети підготовку до встановлення рекорду, який став уже 13–м офіційно зареєстрованим досягненням за всю його 25–річну кар’єру. Щоб уникнути травм, Тейлор у повітрі витягується горизонтально, розводить руки й намагається впасти в басейн усім тілом. Вода в басейні має бути трохи підмерзла, а під дно варто підстелити поролоновий мат. За таких умов вплив від удару зменшується.