НОВИНИ ПЛЮС

22.03.2011

«Пузата хата» стала банкрутом

Відповідне рішення ухвалив Господарський суд столиці стосовно мережі ресторанів швидкого харчування. Раніше «Укрсоцбанк» повідомив, що «Пузата хата» перестала належним чином гасити кредити, взяті у цій фінустанові, звинувативши керівників мережі ресторанів у махінаціях і виведенні грошових активів, які перебували у заставі.

Чотири людини загинули у Рівному

Трагедія сталася під час дорожньо–транспортної пригоди за участю автомобілів «Ланос» і «Шкода». Серед загиблих також дитина 2006 року народження, повідомляє Міністерство надзвичайних ситуацій. Ще трьох медики госпіталізували до міської лікарні у важкому стані. Наразі за фактом загибелі людей правоохоронці проводять розслідування.

Українців заарештували за контрабанду

Сімох наших співвітчизників, які працювали моряками на судні Аdelaida, що йшло під прапором Коморських островів, затримали правоохоронці Греції, звинувативши у незаконному перевезенні більше шести тисяч коробок iз цигарками. Правоохоронці афінської гавані Пірей, де відбулося затримання, стверджують, що виявлене ними є контрабандою, оскільки жодних дозвільних документів на перевезення тютюнових виробів їхні власники не надали.

Діти потруїлися щурячою отрутою

Біда прийшла в село Тригради Красноокнянського району Одеської області, де внаслідок отруєння парами проти гризунів двоє дітей загинули, ще одна дитина потрапила у важкому стані до місцевої центральної лікарні. За повідомленням рятувальників, попередня причина смерті — отруєння парами селфоса, який використовували у прилеглому до житлового будинку, де проживали діти, приміщенні для зберігання зерна.

У Перемишлі українцям передали «Народний дім»

Урочиста передача українській громаді будинку культури поляками відбулася з нагоди 150–річчя від дня смерті Тараса Шевченка. Учора передачу БК посвідчили нотаріально, після чого в «Народному домі» відбулися прес–конференція і святковий концерт маленьких українців, які проживають у сусідній державі.

Макіївську школу на Донеччині не закриватимуть

Батьки навчального закладу №44, який має статус україномовного, повідомили, що під час зустрічі їх запевнив у цьому міський голова Макіївки Олександр Мальцев. За їхніми словами, мер погодився, що закривати школу й переводити 400 дітей до іншого навчального закладу недоцільно. Більше того, Мальцев навіть пообіцяв особисто зайнятися проблемами ЗОШ №44, побудувавши тут за рік–два котельню.

Водночас батьки іншої україномовної Макіївської школи №3 звернулися до Президента Віктора Януковича з проханням захистити цей навчальний заклад від ліквідації. Вони висловили стурбованість, що їхніх дітей хочуть перевести до російськомовної школи №19, і пообіцяли вдатися до жорстких акцій непокори, якщо школу таки ліквідують.

Українку визнали неосудною

31–річну українку, яка 14 березня вбила 88–річну італійку, за якою доглядала, визнано психіатричною експертизою недієздатною, оскільки скоїла цей вчинок унаслідок важкої психічної патології. Як повідомляє сайт «Українці в Італії», про це в суботу заявив прокурор Роберто Чероні. Відтак суд може визнати нашу співвітчизницю неосудною. Прокурор відкликав своє клопотання про утримання обвинуваченої під вартою і просить суд про направлення громадянки України на лікування в психіатричну лікарню. Наша співвітчизниця стверджує, що в італійку вселився демон, який погрожував нашкодити її рідним.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>