НОВИНИ ПЛЮС

18.02.2011

Бойкот Табачнику

Партія «За Україну!» пропонує створити тимчасову слідчу комісію для розслідування діяльності міністра освіти та науки Дмитра Табачника. Народний депутат В’ячеслав Кириленко заявив, що діяльність Табачника постійно збурює українське суспільство, кожен його крок викликає хвилі протесту по всій Україні. Ініціативу «ЗУ!» підтримала партія «Наша Україна». Окрім того, «нашоукраїнці» закликають громадськість оголосити бойкот Дмитру Табачнику. «Діяння цього чиновника націлені на витіснення української мови, закриття україномовних шкіл, переписування історії, вони сприяють поверненню корупційних схем при вступі у вищі навчальні заклади. Такі дії є антиукраїнськими. Вони також руйнують будь–які перспективи отримання якісної освіти в нашій країні», — заявив голова політради «НУНС» Валентин Наливайченко.

Волинця ніхто не бив?

Народний депутат Михайло Волинець отримав акт розслідування нещасного випадку, який стався 16 грудня 2010 року в сесійній залі Верховної Ради, затверджений керівником апарату ВР. «У цьому акті написано, що особи, які били, не встановлені, і що свідків побиття немає. І це в той час, коли мене там побив народний депутат від Партії регіонів Цюрко», — заявив Волинець, який був одним із опозицiонерiв, що постраждали внаслідок силового розблокування трибуни в напівтемному сесійному залі. За словами БЮТівця, в акті також зазначено: «Вважати безпідставним твердження лікувальної установи, яке зазначено в листах непрацездатності на ім’я Волинця щодо причини непрацездатності, — «нещасний випадок на виробництві».

Парламентський спiч

Учора у Верховній Раді ділили комітети у зв’язку з приходом нових депутатів. Сина Генерального прокурора Артема Пшонку обрано заступником голови Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю. Він замінив «регіонала» Миколу Джигу, якого було призначено «губернатором» Вінничини. Головою цього ж комітету обрано депутата від Компартії Валерія Бевза (замість голови Держмитниці Ігоря Калетника). На зауваження опозиції, що цей комітет є квотою меншості, один із «регіоналів», якому журналісти оголосили бойкот, заявив, що «Бевз — професіонал, а Компартія — в опозиції».

Правила виборiв

Верховна Рада провалила законопроект, який пропонував заборонити фотографування виборчих бюлетенів у кабіні для таємного голосування. «За» проголосувало лише 85 нардепів — фракція Компартії, частина БЮТ і «НУНС». Відзначимо, що фальсифікатори виборів використовують технологію з фотографуванням бюлетенів для того, щоб пересвідчитись, чи виборець віддав «правильний» голос.

Відділ кадрів

У Кабінеті Міністрів від початку адмінреформи скоротили 700 осіб. Про це газеті «Сєгодня» розповів прес–секретар Прем’єр–міністра Віталій Лук’яненко. «У кожному випадку намагалися допомогти людині з працевлаштуванням. А тим, кого, наприклад, не звільнили, а понизили в посаді, залишили колишній оклад».