РАХУНКОВА ПАЛАТА

11.02.2011

110 мільярдів гривень

заборгували українці за іпотеку, причому в позаминулому році заборгованість була на 17 відсотків вищою, ніж у попередньому. За повідомленням Національного банку, у 2010 році заборгованість із кредитiв, виданих у доларах, скоротилася на 1,69 відсотка — до 69 мільярдів гривень; у євро на 29,6% — до 1,09 мільярда грн.; у гривнях — на 15,4% до 9,84 млрд. грн. НБУ також повідомляє, що сумарна заборгованість за усіма кредитами, виданими домогосподарствам, у минулому році скоротилася на 13,1 відсотка — до 209 мільярдів.

 

10 мільярдів гривень

буде інвестовано у Львівську область завдяки проведенню в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу Євро–2012, повідомив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк. За його словами, лише торік у місто та область надійшли 3 мільярди гривень інвестицій, що у десять разів більше, ніж упродовж 2008 та 2009 років разом узятих. Цьогоріч, зазначив «губернатор», очікується надходження ще 7 млрд., з яких 3 мільярди планують витратити на спорудження та реконструкцію доріг, а також прикордонних пунктів пропуску.

 

400 мільйонів доларів

позики планує надати у наступному році нашій державі Світовий банк на реформу житлово–комунального господарства, повідомив віце–прем’єр–міністр Сергій Тігіпко. Зокрема, за словами урядовця, гроші планують витратити на модернізацію та ремонт централізованих систем водопостачання й каналізації, теплопостачання. При цьому, наголошують у Кабміні, сума позики становитиме лише половину необхідних капіталовкладень. Решту коштів шукатимуть у комунальних підприємствах і в держбюджеті.

 

40 мільйонів доларів

заплатив анонімний покупець за картину Пабло Пікассо «Читання» на аукціоні Сотбіс у Лондоні, що зробило твір великого митця найдорожчим лотом на торгах. Претендентів на шедевр було восьмеро, покупцем став громадянин iз США. Всього торги, на яких виставляли роботи Едуарда Мане, Василя Кандинського, Рене Магрітта та ін., принесли організаторам 70 мільйонів англійських фунтів стерлінгів.

 

758 моряків

і 33 судна перебувають нині у полоні сомалійських піратів, а минулий рік став рекордним, адже впродовж нього морські розбійники захопили 1181 члена екіпажу, інформує Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ. Водночас, зазначають у Міжнародній морській організації, тут розраховують вжити усіх політичних ходів для звільнення моряків, переглянути вказівки щодо запобігання та протидії піратству й посилити патрулювання небезпечних районів.

 

88 відсотків таборів відпочинку

працюють із порушеннями, заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко. За його словами, абсолютна більшість лікувальних закладів нині просто не готова на 100 відсотків до стандартів, які встановлено законодавством. При цьому порушення санітарних вимог зафіксовано в 12,7 відсотка перевірених оздоровчих закладів. Також віце–спікер звернув увагу, що кожного року кількість українських дітей, які відпочивають, помітно зменшується.

 

80 відсотків барів, кав’ярень і ресторанів

Києва порушують законодавство про заборону куріння, повідомив керівник проекту «Київ без тютюнового диму» Тарас Шевченко. За його словами, волонтери, які обрали 100 закладів для моніторингу, з’ясували, що 10% з них узагалі не виділяють місця для осіб, які не курять, а 52% — виділяють менше половини площі. Ще 17% хоч і виділяють половину площі для куріння, однак у них тютюновий дим усе одно потрапляє в зал для некурців.

 

32 відсотки росіян

вважають, що Сонце обертається навколо Землі, наводить дані опитування, проведеного напередодні Дня науки, Всеросійський центр дослідження громадської думки. Причому впродовж останніх років кількість прихильників цієї теорії зросла на 4%. Окрім того, 29 відсотків росіян думають, що люди жили в ту епоху, що й динозаври, а 26% — що лазер працює, фокусуючи звукові хвилі. Серед інших помилок — стать дитини визначають гени матері (20%), кожен третій опитаний переконаний, що електрони менші за атоми, а 17% не вірять, що нинішні люди розвинулися з ранніх видів людини.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>