Народжений бігти

09.02.2011
Народжений бігти

Бельгійський спортсмен Стефан Енгелс минулої суботи пробіг у Барселоні марафонську дистанцію завдовжки 42 км 195 м. У цьому не було б нічого дивного, якби це не був 365–й марафон Енгелса за останні 365 днів, повідомляє Бі–Бі–Сі. Таким чином 49–річний атлет встановив нову планку світового рекорду із кількості щоденних забігів на марафонську дистанцію. Попереднє досягнення належало японцеві Акінорі Кусуде, який у 2009–му у віці 65 років подолав 52 марафонські дистанції за рік.

Бельгійський легкоатлет–ветеран упродовж року безперервного бігу брав як участь у спортивних змаганнях на територіях семи країн, так і бігав просто для власного задоволення та встановлення рекорду. За рік він пробіг понад 15 тис. км.

«Я не вважаю мій рік марафону тортурами. Для мене це, радше, звичайна робота», — заявив Енгелс після того, як перетнув фінішну позначку в Барселоні. Стефан витрачає на подолання 42 км у середньому чотири години, а найкращий його результат на марафонській дистанції — 2 год. 56 хв.

До «такого життя» Енгелс прийшов всупереч обставинам: у дитинстві він потерпав від астми, і лікарі порадили йому уникати занять спортом. Тепер він відомий у себе на батьківщині не під іменем чи прізвищем, а за прізвиськом Марафонець.