НОВИНИ ПЛЮС

25.01.2011

У Колесникова — інфаркт

Віце–прем’єр Борис Колесников учора вранці переніс інфаркт. Такий дiагноз йому поставили в клініцi «Феофанія», повідомив прес–секретар Юрiй Громницький. Через проблеми зі здоров’ям Колесникову довелося перенести візит до Брюсселя, під час якого він мав обговорити з представниками Європейської комісії підготовку України до Євро–2012.

Ще арешт і кримінал

Правоохоронці затримали колишнього uолову Верховної Ради Криму, депутата кримського парламенту Анатолія Гриценка. Як стало відомо агентству «е–Крим», місцевого «регіонала» підозрюють у причетності до незаконних операцій із земельними ділянками.

* * *

Екс–міністра юстиції Миколу Оніщука допитали у справах про «екологічні гроші» і про машини «швидкої допомоги», придбані урядом Юлії Тимошенко. Про це Оніщук повідомив в інтерв’ю «Главкому».

* * *

Колишнього міністра транспорту Віктора Бондаря обвинувачують у посiбництві в умисному знищенні незавершеного будівництва автовокзалу «Теремки». Як повідомили «Українській правді» у Головному управлінні з питань оборонної політики та діяльності правоохоронних органів адміністрації Президента, такі дії спричинили збитки державі на суму понад 5,5 млн. гривень.

Візити

Учора в Україну iз дводенним візитом прибув прем’єр–міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган. Візит спрямований на активізацію та подальший розвиток двостороннього діалогу на найвищому політичному рівні, насамперед у торговельно–економічній та інвестиційній сферах, з метою наповнення стратегічного партнерства між двома країнами практичним змістом, повідомила прес–служба Президента. Турецьку сторону цікавить, з–поміж іншого, скасування візового режиму між державами.

* * *

Віктор Янукович візьме участь у Всесвітньому економічному саміті, який починається завтра. У Давосі Президент проведе низку зустрічей із керівниками Всесвітнього банку, ЄБРР, МВФ. У планах — зустріч iз лідером однієї з країн «Великої вісімки». На Банковій поки що не назвали імені цього діяча (може, знову йдеться про Дмитра Медведєва? — Ред.)

Із місць — центру

Голови трьох обласних рад Західної України передали Президентові України листа з низкою вимог. Зокрема, «спікери» Львівської, Івано–Франківської й Тернопільської областей вимагають припинити відродження сталінізму в Україні, згорнути політичні переслідування в Україні, звільнити міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова тощо.

А тим часом «губернатор» Запоріжжя Борис Петров засудив те, що три згадані облради виступили з вимогою повернути Степанові Бандері звання Героя України. «Це жалюгідна купка божевільних неонацистів, у яких немає насправді нічого за спиною…Мене абсолютно не цікавить, якого кольору в них дупи, вибачте, будь ласка», — цитує Петрова «Репортер.UA».

Атака на «Регіони»

У п’ятницю невідома особа кинула пляшку із запалювальною сумішшю в офіс Одеської міської організації Партії регіонів. Після кидка пляшка не зайнялася, повiдомили агенції УНІАН в міському управлінні міліції. Відповідальність за атаку на себе взяла «Фракція антиглобалістів» («Ліві націоналісти»).