Юлина провокацiя

25.01.2011
Юлина провокацiя

Чоловiк у в’язанiй шапочцi — опора Юлiї Тимошенко. (УНІАН.)

Інф. «УМ»

Ранiше «Україна молода» неодноразово писала про зловiсну роль Юлiї Тимошенко в сучаснiй iсторiї України, її зловживання як «газової принцеси» та на владних посадах. Утiм останнiм часом, з огляду на наступ влади на опозицiю, ми стриманiше ставилися до цiєї персони. Разом з iншими демократичними силами i незалежними ЗМІ «УМ» стоїть на позицiї неприпустимостi полiтичних переслiдувань.

Однак не можна мовчати, коли Ледi Ю та її партія у своєму стилi вдаються до чергових провокацiй, вiдвертого паскудства. Як це трапилося минулої п’ятницi пiд стiнами Генпрокуратури, куди у справi про отруєння приїхав Вiктор Ющенко. Всi телеканали продемонстрували в новинах брутальнi випади кiлькох людей проти третього Президента України. На що Ющенко зреагував досить рiзко — головному «солiсту» цiєї акцiї вiдповiв, не вельми добираючи слова: «Оце я тобi дав право так говорити. Щоб ти ходив по своїй землi, розмовляв своєю мовою. А якщо тебе прислала сюди якась партiя iз записками цими, то, будь ласка, передай великий привiт тiй партiї i поверни тi грошi».

Агресивний чоловiк — його звуть Василь Дубовицький — намагався заперечити це. Але завдяки агентству УНІАН та «Українськiй правдi» з’явилися пiдтвердження зв’язку чоловіка у в’язаній шапочці з Юлiєю Тимошенко. Вiдвiдувачi сайту «УП» могли легко впiзнати «героїв» п’ятничної акцiї пiд ГПУ, адже вони вже були на попереднiх мiнi–мiтингах на цьому ж мiсцi на пiдтримку Ледi Ю, коли вона приходила на виклики до слiдчих.

Про якусь мораль щодо Тимошенко взагалi не доводиться говорити. Прикрiше те, що нашому суспiльству доведеться ще довго очищатися вiд того дурману, яким вона запудрила мiзки людей, спаскудила iдеї «помаранчевого» Майдану, українську демократiю, українську справу.

СПРАВА ПРО ОТРУЄННЯ

Віктор Ющенко готовий на проведення нової експертизи крові у рамках розслідування справи про його отруєння. Про це він заявив журналістам на виході з будівлі прокуратури минулої п’ятниці.

Потерпілий у справі про отруєння В. Ю. зазначив, що в ГПУ порушували питання повторної здачі крові, і він заявив, що в нього на зберіганні є проба крові 2005 року. «На моє прохання Міністерство охорони здоров’я брало зразки крові для аналізу в міжнародних лабораторіях. Я попросив один зразок контрольний, добре розуміючи, що всілякі ексцеси можуть виникати у слідства — нехай у мене буде на зберіганні правдивий зразок, опечатаний Генпрокуратурою і МОЗ, моєї крові зразка 2005 року», — розповів Ющенко.

Раніше Генпрокурор Віктор Пшонка заявляв, що у слідства виникли серйозні питання в частині об’єктивності тих аналізів отруєного кандидата в президенти–2004 Віктора Ющенка, які проводили за кордоном.

«Якщо йдеться про нову експертизу, потрібно пояснити суспільству, що сталося з першою експертизою, хто винен, якщо там щось порушено, якщо там якісь злочинці були, і перейти до нової експертизи», — сказав Ющенко.