Ідол без голови

Ідол без голови

Позавчора о 16.50 черговий Жовтневого райвідділу міліції Запоріжжя зафіксував повідомлення, що на території обкому КПУ (вулиця Горького) пошкодили бюст Сталіна — ідол комуністичних ностальгіянтів залишився без голови. Правоохоронці зреагували напрочуд оперативно, і на місці за якусь мить працювала слідчо–оперативна група. З огляду, вочевидь, на присутність народного депутата Олексія Бабуріна, який «рвал і мєтал» з приводу того, як таке могло трапитися на очах постійної охорони кількаповерхового офісу та ще й за височезним парканом, яким обкомівські однопартійці нардепа відгородилися від решти світу.

Після протестів — на нари

Після протестів — на нари

Чотирьох людей затримали ще в суботу. Одного з них, Олександра Мандича, відпустили. Решті — Гаркавенку, Заплаткіну і Грузінову — Шевченківський районний суд Києва у вівторок пізно ввечері обрав як запобіжний захiд утримання під вартою. Про це повідомив координатор акції протесту проти Податкового кодексу Олександр Данилюк.

Підвішені обіцянки

Підвішені обіцянки

Днями на проспекті Свободи у столиці Західної України провели дотепну акцію–підсумок діяльності глави держави та його владних соратників. Попід саменьким пам’ятником Тарасові Шевченку встановили Україну–ялинку, на якій повісили передвиборчі обіцянки Януковича, як от «канікули на 5 років для малого бізнесу», «дешевий газ», «рівність усіх перед законом», «побудова і зміцнення демократії» та інші. Під різдвяним деревом походжали ряджені під Януковича та його найодіозніших урядових соратників. Аби глядачам було легше розібратися «ху із ху», вертепарі Громадянського руху «Відсіч»повбирали портретні маски.

Янукович пробує «Синьогору»

Янукович пробує «Синьогору»

28 грудня ввечері на територію державної резиденції «Синьогора», розташованої в селі Гута Богородчанського району, вперше ступив новий господар — Віктор Янукович. Очікується, що тут глава держави дихатиме чистим карпатським повітрям щонайменше до старого нового року. Проїзд президентського кортежу до місця призначення супроводжувався традиційною перед вихідцем із Донеччини запопадливістю даішників — рух на трасі Івано–Франківськ—Гута був паралізований майже на годину.

Громадянин проти Верховної Ради

Громадянин проти Верховної Ради

Вищий адміністративний суд України 11 січня нарешті розгляне позов юриста з Криму Костянтина Кулака, який вимагає визнати незаконною ратифікацію Верховною Радою так званих харківських угод, які передбачають продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії у Криму до 2042 року. Про це повідомили у Кримській організації Української народної партії. Пан Кулак подав свій позов ще 5 травня, після того як 27 квітня у Верховній Раді з бійкою депутати все ж ратифікували харківські домовленості президентів Віктора Януковича та Дмитра Медведєва. Костянтин Кулак вимагає визнати протиправними дії народних депутатів під час засідання, на якому відбулася ратифікація.

Чий храм у Хоружівці?

Чий храм у Хоружівці?

«Брат екс–президента, народний депутат Петро Ющенко відмовився передати храм у селі Хоружівка на Сумщині Московському патріархатові», — з певною мірою обурення заявили речники УПЦ Московського патріархату. Адже про це просив Петра Андрійовича сам єпископ Сумський і Охтирський Євлогій при особистій зустрічі у Києві. Єпископ пояснив ситуацію, мовляв, «віряни УПЦ МП уже три роки не мають можливості молитися в церкві» і просив передати громаді хоча б нижній боковий вівтар храму. Однак брат Віктора Ющенка «категорично заявив, що Хоружівська церква буде належати лише Київському патріархату».

«Сiдалом» по іміджу

«Сiдалом» по іміджу

Відкриття у Харкові нової станції метрополітену «Олексіївська» не минуло без скандалу. У пресі з’явилася інформація, що за десять встановлених там лавок місто заплатило 630 тисяч гривень. Тобто по 63 тисячі за кожну. Золоті «сидушки» роздратували сво­єю вартістю не лише громадськість, а й, як учора повiдомляла «УМ», віце–прем’єра Бориса Колесникова, про що свідчить його останній коментар, зроблений днями на прес–конференції у Донецьку: «Геннадій Адольфович і Михайло Маркович (Кернес iз Добкіним. — Авт.) — люди не бідні. Хай покажуть свою любов до Харкова. Чому б їм не скинутися на двох і не заплатити самим 630 тисяч гривень за лавки? І написали б, що це лавки, подаровані Кернесом і Добкіним».

Отрута зі стелі

Отрута зі стелі

Днями черкаські еменесники знову збирали ртуть. Цього разу в однокімнатній квартирі по вулиці Героїв Сталінграда, 22, звідки при демонтажі балконної рами на першому поверсі на будівельників раптом почала капати отруйна речовина. Як з’ясувалося, ртуть лилася із балкона другого поверху. Рятувальники зібрали більше кілограма. Тим часом заміри парів ртуті перевищували норму в одинадцять разів. І не лише на балконах та у квартирах першого й другого поверхів, а ще й у двох сусідніх помешканнях.

Всі статті рубрики