Дешево по–чорному

Дешево по–чорному

П’ятницю після Дня подяки (який завжди припадає на четвер) в Америці називають «чорною». Уже багато років поспіль після родинної вечері американці, прихопивши із собою ковдри, спальники або й намети, ідуть займати чергу під великими магазинами. Адже вранці розпочинається великий передріздвяний розпродаж, і «хто перший встав, того й капці», а також одяг, побутова техніка, коштовності — і все за значно нижчими, порівняно зі звичайними, цінами. Прагнучи потрапити на «велику шару» раніше за всіх, дехто займає черги ще з ранку четверга, тобто проводить під магазином майже добу, залишившись без святкового домашнього затишку та печеної індички. Але мисливці за дешевизною стверджують, що справа того варта, адже деякі товари «чорної» п’ятниці можна придбати зі знижкою аж у 90 відсотків.

ФСБ убиває медсестер

ФСБ убиває медсестер

Британська газета «Таймс» та російська секція Радіо «Свобода» оприлюднили надзвичайно серйозні звинувачення на адресу ФСБ Росії та Кремля загалом. У публікації «Таймс» під заголовком «Російський таємний підрозділ убив персонал Червоного Хреста в Чечні» йдеться про відомий епізод грудня 1996 року. Тоді в селі Нові Атаги в Чечні невідомі розстріляли шістьох співробітників шпиталю міжнародного Червоного Хреста. Серед розстріляних медсестер були громадянки Канади, Іспанії, Голландії, Нової Зеландії та двоє норвежок. Російська влада звинуватила у вбивстві чеченських бойовиків. Але «Таймс» наводить свідчення майора ФСБ Олексія Потьомкіна, який недавно втік на захід, згідно з якими іноземних співробітників лікарні розстріляла спеціально заслана в Чечню оперативна група спецназу ФСБ. І сам Потьомкін особисто брав участь у цій операції. Перебіжчик, який тепер переховується в Німеччині, нібито надав документальні свідчення на доказ своїх слів.

Хочеш стати космонавтом?

Хочеш стати космонавтом?

Українці вже в найближчому майбутньому можуть «оселитися» на Міжнародній космічній станції. Як повідомив голова Федеральної космічної агенції Росії Анатолій Пермінов, упродовж року «Роскосмос» і його структурні організації розглянуть питання про можливість польоту на МКС українського космонавта. Але, за словами Пермінова, реалізація цієї програми залежить насамперед від того, чи зможе Україна її оплатити. «Головний по космосу» нагадав, як нещодавно зірвався політ на орбіту казахського космонавта — Казахстан не зміг оплатити дорогу «путівку», і довелося терміново шукати заміну.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кремлебачення

Кремлебачення

Лауреатом першої телевізійної премії імені Владислава Лістьєва, яку навесні цього року започаткували Академія російського телебачення та Перший канал, став відомий журналіст Леонід Парфьонов. Грошовий еквівалент премії становить 1 мільйон рублів.

Всі статті рубрики