Подарунок для сина

27.11.2010
Подарунок для сина

Від свого протеже Заура Байсангурова (в центрі) гендиректор «К2» Олександр Красюк та промоутер Віталій Кличко чекають яскравої перемоги. (Фото прес–служби «К2 промоушен».)

Побачити на власні очі бій за участю одного з братів Кличків на теренах України — заповітна мрія вітчизняних шанувальників боксу. Після недавньої заяви менеджера компанії «К2 промоушен» Бернда Бенте про можливість проведення такого поєдинку на донецькій «Донбас–Арені» чи київському НСК «Олімпійський» ці мрії, схоже, набули реальних обрисів. Щоправда, німецький функціонер одразу зауважив, що це справа далекого майбутнього, адже на сьогодні головною перепоною для проведення великого боксерського дійства за участю Кличків у нашій державі є низька платоспроможність населення. Взамін промоутерська компанія братів Кличків час від часу намагається дещо вгамовувати апетити співвітчизників, організовуючи в різних містах України вечори професіонального боксу.

Чергове таке дійство пройде 4 грудня на... льодовій арені броварського ТРЦ «Термінал», де грають хокеїсти київського «Сокола». «Цвяхом програми» стане бій за вакантний титул чемпіона світу за версією IBO в першій напівсередній вазі між чеченцем Заурбеком Байсангуровим та Річардом Гутіерресом із Колумбії. Як сказав Віталій Кличко позавчора на прес–конференції, його підопічний Байсангуров — один із найкращих бійців компанії «К2», і Заурбек обов’язково продемонструє видовищний бокс.

За свою нетривалу кар’єру 25–річний Байсангуров здобув чотири титули, головним із яких, напевно, є звання інтерконтинентального чемпіона за версією WBA. «Нині ж його головне завдання — завоювати пояс чемпіона світу Міжнародної боксерської організації, яким володіє і Володимир Кличко, щоправда, в суперважкій категорії», — каже гендиректор «К2» Олександр Красюк.

«Провівши 120 раундів спарингів, я підготувався на 99 відсотків. Останні десять тренувальних боїв виведуть мене на оптимальний рівень, тоді я зможу показати своєму суперникові, що таке справжній нокаут», — каже сам Заурбек Байсангуров.

Цікаво, що в чеченського боксера днями народився син. Однак через напружений графік тренувань Заур свого нащадка ще не бачив. «Я навіть не уявляю себе в ролі батька. Повністю сконцентрований на поєдинку», — дещо ніяково відреагував на привітання кавказець.

Зрозуміти хвилювання Байсангурова можна. Адже в рингу на нього чекає серйозний опонент із хорошим послужним списком — 32–річний нокаутер на прізвисько «Коток». За свою професіональну кар’єру південноамериканець провів 31 поєдинок, у яких 26 разів виходив переможцем, до того ж 16 двобоїв завершилися достроково.

За 50—300 гривень (стільки коштують квитки) глядачі зможуть також повболівати й за українських боксерів–професіона­лів, які битимуться в андеркарті. Це — Валерій Бражник, Віталій Русаль, Віктор Плотников та інші.