Брюссельська криза

Брюссельська криза

Такого провалу, як на переговорах щодо бюджету Євросоюзу на 2011 рік, керівництво «сполучених штатів Європи» не знало з 1988 року. Як повідомляє «Євроньюз», головним каменем спотикання на спільному засіданні Європарламенту та міністрів фінансів дер­жав–членів ЄС стала пропозиція Єврокомісії про збільшення союзних видатків на 2011 рік на 6,2 відсотка. Група країн на чолі з Великою Британією назвала цю пропозицію «неетичною» в той час, коли країни ЄС змушені різко скорочувати свої національні бюджетні видатки. У контрпропозиції Великої Британії, Голландії, Данії та Швеції міститься згода збільшити витрати союзного бюджету лише на 2,9 відсотка. Європарламент виконав цю вимогу, скоригувавши раніше заплановане число видатків зі 130,5 до 126,5 млрд. євро, але Єврокомісія не захотіла поступитися своїми апетитами.

Вогонь, вода і жодних мідних труб

Вогонь, вода і жодних мідних труб

Як картковий будиночок, в одну мить багатоповерховий житловий будинок у столиці Індії Делі перетворився на руїну. Трагедія сталася позавчора о 20.15 за місцевим часом, а станом на вчора по обіді рятувальні загони виявили тіла 60 загиблих. Щонайменше 78 мешканців будинку отримали поранення, а доля ще приблизно 30 людей залишалася невідомою — рятувальники намагалися якомога швидше дістати їх з–під завалів. Роботи ускладнювало те, що завалений будинок розташований у районі з дуже вузькими вулицями. Мешканців сусідньої будівлі про всяк випадок теж відселили.

Меркель — знову головна християнка

Меркель — знову головна християнка

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка з 2000 року незмінно очолює Християнсько–демократичний союз (ХДС), залишиться лідером партії щонайменше до 2012–го. Позавчора на своєму з’їзді в місті Карлсруе християнські демократи знову обрали її головою: із близько тисячі делегатів за Меркель віддали свої голоси 90,4%. Це значно менше, ніж два роки тому — тоді фрау Ангела здобула підтримку 94,8% делегатів, і тим паче не дотягує до показника 2000–го, коли за її обрання проголосували майже 96% партійців.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики