Студентська революція по–англійськи

Студентська революція по–англійськи

Студентство Великої Британії протестує проти планів уряду скоротити з 2012 року на 40 відсотків видатки на освіту та підвищити плату за навчання в британських вишах із нинішніх 3290 фунтів стерлінгів до шести, а в деяких випадках — і до дев’яти тисяч фунтів стерлінгів за рік. Уряд також заявляє про наміри ліквідувати гранти для викладачів, тож не дивно, що до багатотисячної демонстрації протесту, яка відбувалася позавчора в Лондоні, приєдналися і професори.

Польські президенти радяться про Україну

Польські президенти радяться про Україну

Чинний президент Польщі Броніслав Коморовський регулярно консультується з питань східної політики з одним зі своїх попередників Александром Кваснєвським, дізналося з обізнаних джерел польське телебачення. Як повідомляє сайт tvp.info, колишній та нинішній глави держави неофіційно зустрічаються в президентській резиденції Бельведер у Варшаві. А позавчора ввечері Коморовський прийняв там Кваснєвського разом з українським бізнесменом Віктором Пінчуком, який не лише є відомим підприємцем та зятем екс–Президента України Леоніда Кучми, а й відомий лобіюванням інтересів України на міжнародних форумах (зокрема в Давосі) та в європейських інституціях. За інформацією польського ТБ, на зустрічі були присутні інші високі особи польського політикуму, зокрема євродепутат, відомий адвокат інтересів України на європейській арені Марек Сівєц та кілька інших членів правління фонду Ялтинська європейська стратегія (YES), яку також заснував та фінансує Віктор Пінчук.

Зметикували на трьох

Зметикували на трьох

Лише через вісім місяців після проведення в Іраку парламентських виборів, на яких жодна з політичних сил країни не отримала суттєвої переваги, лідери двох провідних партій нарешті домовилися про створення правлячої коаліції. Як повідомляє «Рейтер», новий кабінет міністрів очолить чинний прем’єр Нурі аль–Малікі. Про перелом у переговорах, які закінчилися в ніч із середи на четвер, повідомили депутати іракського парламенту. Учора ж у Багдаді відбулося перше засідання оновленого складу уряду. З його формуванням має завершитися період застою в іракській політиці, який провокував антиурядових повстанців до атак та обстрілів потенційних інвесторів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики