НОВИНИ ПЛЮС

12.11.2010

Відділ кадрів

Президент Янукович звільнив із посади голови Луганської обласної держадміністрації Валерія Голенка у зв’язку з переходом на іншу роботу. Новим «губернатором» призначено iншого «регiонала» — Володимира Пристюка, який досi був головою обл­ради.

Акції Януковича

Президент України володіє акціями на загальну суму 6567 грн. Про це повідомила прес–служба глави держави після того, як інтернет–видання «Українська правда» розпочало судовий процес із вимогою оприлюднити відомості про цінні папери Януковича. У Президента є 10160 акцій ВАТ «Донецькавтотранс» загальною вартістю 2540 грн. (Янукович отримав ці акції в 1996 році), 100 акцій загальною вартістю 1 тисяча гривень ВАТ «Українська страхова компанія «Гарант–Авто» (набув у 1994 році), 3027 акцій вартістю 3027 грн. у «Промінвестбанку» (1995). У прес–службі зазначають, що з моменту набуття прав власності на зазначені акції жодних операцій із ними не здійснювалося. «У 2006 році, відповідно до вимог закону «Про вибори народних депутатів України», належні Віктору Януковичу корпоративні права було передано в управління іншій особі», — повідомили на Банковій.

Справа Лозинського

Колишнього народного депутата від БЮТ Віктора Лозинського, якого звинувачують у вбивстві, госпіталізували в медчастину Лук’янівського СІЗО. Медики поставили екс–депутату діагноз — ішемічна хвороба та гіпертонічний криз, повідомляє ТСН.

Турчинов на допиті

Колишнього першого віце–прем’єра Олександра Турчинова три години допитували в Генпрокуратурi у зв’язку зi справою про розтрату державних коштів екс–главою МВС Юрієм Луценком. «Тут розповідають якісь міфічні історії про 53 мільярди, які не за призначенням були використані і так далі, і так далі... Я півдня провів у Генеральній прокуратурі, відповідаючи на запитання щодо візи моєї на листі Міністерству внутрішніх справ щодо якогось працівника МВС», — розповів пресi Турчинов.

Хорошковський не платить податків?

Фракція БЮТ звинувачує голову СБУ Валерія Хорошковського в ухилянні від сплати податків на суму понад 800 млн. грн. Про це заявив глава опозиційного уряду Сергій Соболєв на засіданні «тіньового» Кабміну. «Далі буде залишатися схема, по якій, наприклад, нинішній власник «Союз–Віктану» пан Хорошковський, який не сплатив 810 мільйонів через схеми роялті, буде мати можливість у законний спосіб бути горілчаним королем, головою СБУ, очолювати медійні концерни і не сплачувати податки. Причому згідно з законами України», — цитує Соболєва «Українська правда».