ВИБОРИ–2010

12.11.2010

Комуністи таки віддали Луганськ «Регіонам»

Учора відбулася перша сесія Луганської міської ради нового скликання, на якій «інавгурували» нового–старого мера — «регіонала» Сергія Кравченка. У своєму виступі, за повідомленням ГМ «Опора», Кравченко запропонував представникам Комуністичної партії посаду секретаря міськради.

Нагадаємо, що Кравченко і його основний суперник — нардеп від КПУ Спиридон Кілінкаров — на виборах 31 жовтня набрали практично рівну кількість голосів. За рішенням Луганського окружного адмінсуду 8 листопада, результати голосування на трьох дільницях мало бути уточнено, і переможцем відтак ставав Кілінкаров. 9 листопада Жовтневий районний суд Луганська прийняв постанову, якою скасував рішення слідчого прокуратури про порушення кримінальної справи за фактом підробки виборчих документів на трьох дільницях. Відтак першості домігся Кравченко.

Компартія ж може похвалитися тим, що її висуванці на Луганщині стали мерами міст Первомайськ, Щастя, Рубіжне, Попасне, Привілля, Міусинськ, Вахрушеве.

«Нашоукраїнець» відсудив мандат

У Черкасах окружний адмінсуд залишив мандат депутата обласної ради голові обкому «Нашої України», екс–«губернатору» Черкащини Олександрові Черевку. Його визнали переможцем виборів у Звенигородському одномандатному окрузі №8. «УМ» уже повідомляла, що, відповідно до протоколів із мокрими печатками, найбільше голосів набрав саме «нашоукраїнець», але обласна виборча комісія чомусь назвала переможцем іншого кандидата. Виявилося, що це була «технічна помилка», інформує власкор «УМ» Людмила Нікітенко з посиланням на першого заступника голови облТВК Петра Коломійця. Відтак суд закрив провадження у справі «у зв’язку з примиренням сторін».

Молдаванин мером не стане

Вінницький окружний адміністративний суд позавчора скасував рішення міськвиборчкому Могилева–Подільського про визнання переможцем виборів мера Петра Бровка, котрий насправді виявився громадянином Молдови, передає сайт «Обком». Згідно з українським законодавством, представник Партії регіонів Бровко не мав права висуватися в міські голови.