Як «сухий закон» на голову

Як «сухий закон» на голову

Днями Львівський виконком щиро здивував городян вікопомним рішенням — заборонив продавати алкоголь після 22–ї вечора. Тож тепер у туристичній столиці продаж алкоголю (і пива також) заборонено з 10–ї вечора до 10–ї ранку, причому як у стаціонарних крамницях, так і в кіосках. Заливати горе вечірньої пори мешканцям Львова доведеться лише в ресторанах. Початкова версія «наїзду» на конституційне право громадян придбати «пляшечку пива до футболу» передбачала обмеження з 23–ї до 7–ї ранку. Але потім міська влада вирішила андроповським шляхом закрутити гайку на повну.

М’ята на даху

М’ята на даху

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Орегано, м’яту, шавлію, розмарин, майоран та інші середземноморські пряні трави вирощує 60–річний тернополянин Сергій Юдін на даху котельні на території колишнього комбінату громадського харчування, а нині — товариства «Сучасник». Товариш пана Сергія, Євген Ворко, попросив його очолити реконструкцію «Сучасника». А на знак подяки за успішну роботу погодився, щоб він організував для себе теплицю на даху котельні.

Отрута чекає попутного вітру

Отрута чекає попутного вітру

Совдепівський «рай» залишив Україні багату спадщину — міжгосподарські і навіть міжрайонні склади зберігання різноманітних фунгіцидів, пестицидів й іншої хімії донині є об’єктом посиленої уваги екологів. У регіоні одна з таких найпроблемніших «оаз» — колишня хімічна база ВАТ «Василівський Агрос», що неподалік села Мала Білозерка, нагадує управління у справах преси та інформації Запорізької облдержадміністрації. Тут донині зберігається кількасот тонн давно непридатних для застосування отрутохімікатів. Та й «зберігається» — гучно сказано, позаяк складські приміщення зазвичай без вікон, дверей, іноді — й дахів, і тут «витанцьовують» вітри, розносячи повітрям шкідливу бридоту, струменять до водойм і колодязів післягрозові потоки, «збагатившись» небезпечними інгредієнтами.

У полоні плавуна

У полоні плавуна

Майже дванадцять годин провів у криниці на 15–метровій глибині житель села Рацюківщина Драбівського району Черкаської області 53–річний Микола Шандиба. О 9–й годині ранку чоловік почав чистити колодязь у своєї родички Ольги Петренко, що мешкає в Золотоноші. Приблизно через дві години під його ногами раптом просів ґрунт, і він крикнув родичам, що не може витягнути з піску ногу. Господарі годину самотужки рятували копача з криниці. Та чоловіка підступний пісок тільки ще більше засмоктував — аж до самого пояса. Тож люди викликали золотоніських рятувальників.

Всі статті рубрики