НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Якби ж то згадати, що я робив у цьому житті

Якби ж то згадати, що я робив у цьому житті

Щороку 24 вересня на нашій планеті відзначають Всесвітній день хвороби Альцгеймера. Цьогорічний пройде під гаслом «Старече слабоумство — час діяти». З нагоди цього дня Світовий центр Альцгеймера підготував і вчора оприлюднив спеціальний звіт, в якому наголошується, що у світі спостерігається зростання захворюваності на старече слабоумство та зазначається, що витрати, пов’язані з лікуванням та доглядом за хворими, які потерпають від цієї хвороби, у 2010 роцi зростуть до 600 млрд. доларів. Це, в середньому, один відсоток від вартості ВВП кожної країни. У дослідженнi вказується, що слабоумство стало однiєю з головних глобальних проблем ХХІ століття, зокрема, і в зв’язку зi зростаючими фінансовими витратами.

Смішний бік політики

Смішний бік політики

Французький «Прес–клуб», до складу якого входять журналісти та сатирики, впродовж багатьох років прису­джує щорічну нагороду «Гумор і політика» за найбільш дотепні висловлювання французьких політиків. При цьому журі не звертає увагу на те, чи жарт був «заготовлений», чи просто йдеться про випадковий вербальний ляп. Позавчора назвали цьогорічного лауреата — ним виявилася депутатка Європарламенту від французької Партії зелених Єва Жолі, у минулому слідчий та суддя за фахом. Її висловлювання стосувалося чинного директора МВФ: «Я добре знаю Домініка Стросс–Кана, бо не раз допитувала його».

У Брюсселя — як у Бога за пазухою

У Брюсселя —  як у Бога за пазухою

Європарламент прийняв учора нові правила, за якими всім членам ЄС буде гарантовано енергетичну безпеку та європейську газову солідарність, повідомляє польська інформ­агенція ПАП. Депутати Європарламенту та відповідні комісії попередньо узгодили ці правила з усіма країнами–членами ЄС. Ними передбачається і юридично зобов’язується розбудова енергетичної інфраструктури на всій території Європейського Союзу. Пiд час переговорів окремі корисні для найменш захищених країн ЄС записи були дещо змінені та послаблені, але й у такому вигляді вони гарантуватимуть повну і значно вищу, ніж досi, енергетичну безпеку кожному члену ЄС.

Всі статті рубрики