Голову не знесли

10.09.2010

Подивитися, як провладна коаліція на сесії Черкаської обласної ради виштовхуватиме з крісла її очільника, БЮТівця Володимира Греся, позавчора прийшло багато народу. Ще й тому, що голова облради є другом та земляком віце–спікера від БЮТ Миколи Томенка. Але «кіна» не вийшло. Спочатку депутати не підтримали пропозицію «регіоналів» заслухати звіт голови. І проголосували за це тільки тоді, коли сам Гресь звернувся до них і заявив, що готовий відзвітувати.

Доповідь голови про проблеми області депутатка Любов Майборода назвала «брежнєвською», відзначивши, що голова — «хороша людина, але з роботою не справився». Мовляв, Черкаською облрадою керувало «організоване угруповання», і більшiсть рішень приймалися підкилимно. Натомість інші депутати звіт голови «взяли до відома». Після цього ніхто не порушував питання про відставку голови облради, хоча чутки про такий розвиток подій точилися в області ще з середини літа.

«Сьогоднішній звіт — це профанація Юлиної політичної сили, це неспроможність проаналізувати проблеми регіону та напрями й механізми їх вирішення», — сказав голова обладміністрації Сергій Тулуб. «Регіонал» назвав «ніяким» рішення депутатів «узяти звіт до відома».

Крім іншого, Черкаська обласна рада збільшила свій склад у наступній каденції із 76 до 104 осіб. Глава ОДА назвав такий розмір «необ’єктивно завеликим» і навів приклад Москви, де на благо набагато чисельнішого люду працює 35 депутатів.