СТОЛИЧНА АФІША

10.09.2010
КІНО

«На відстані кохання» (США)

Режисер — Нанетт Бурстейн, у ролях: Дрю Беррімор, Джастін Лонг, Чарлі Дей, Джейсон Судейкіс, Крістен Шааль, Крістіна Епплгейт, Рон Лівінгстон, Джим Гаффіган, Пейтон Ліст, Джун Рафаель, Роб Ріггл, Наталі Моралес, Келлі Гарнер, Михайло Тихонов та інші.

Епіграфом до комедії режисер вибрав фразу «Любов обміну та поверненню не підлягає». Цей фільм дає відповідь на питання, яке давно усіх замучило: чи існує кохання на відстані. Сюжет простий. Закохавшись один в одного з першого погляду, Ерін (Дрю Беррімор) і Гаррет (Джастін Лонг) чудово проводять кілька тижнів у Нью–Йорку. Все гарне рано чи пізно закінчується. Ерін відлітає до себе додому на інший кінець Америки, в Сан–Франциско. Після літнього романтичного роману Гаррет впадає у відчай. Як рятуватися від розлуки. Кохання через інтернет? Друзі Гарретта Бокс і Ден жартують про польотну дієту і «серйозні стосунки» з мобільним телефоном. Утім розлука теж має і свої переваги. Тепер герої фільму зможуть зрозуміти, що ж їх пов’язує: скороминуще захоплення чи справжнє почуття, яке настільки нагадує любов.

 

«Американець» (США)

Режисер — Антон Корбайн, у ролях: Джордж Клуні, Текла Рютен, Віоланте Плачідо, Паоло Боначеллі, Ірина Бйорклунд.

«Американець» — це шпигунський трилер iз Джорджем Клуні в головній ролі. Режисер дебютував у кіно у 2007 році фільмом «Контроль» про соліста групи Joy Division Йєна Кертіса, що зібрав багато престижних нагород. До цього він працював фотографом, знімав кліпи для Depeche Mode і U2. У фільмі розповідається про те, як професійний кілер Джек після невдалої операції вирішує завершити свою кар’єру. Наостанок йому потрібно виконати справу, замовлену таємничою жінкою. Джек відправляється в італійську глибинку, у містечко в мальовничих горах. Тут несподівано для себе самого Джек зближується з місцевим священиком і закохується в красуню Клару. Він щасливий настільки, що втрачає пильність.

 

«Вбивця всередині мене» (США)

Режисер — Майкл Уінтерботтом, у ролях: Кейсі Аффлек, Кейт Хадсон, Джессіка Альба, Саймон Бейкер, Білл Пуллман.

Фільм знятий за однойменним романом майстра детективу Джима Томпсона. Лу Форд — помічник шерифа в маленькому техаському містечку. Він неспішний, дружелюбний і ввічливий iз правопорушниками. Однак під маскою добродушності ховається невблаганний душогуб, який з цікавістю спостерігає, чи зуміють його колеги знайти справжнього вбивцю.

 

«Щоденник дівчини бі» (Іспанія)

Режиссер — Хесус Гарай, у ролях: Діана Гомез, Аріадна Каброл, Лаура Конежеро, Бернат Саумелл, Кароліна Монтойя, Міранда Макаров.

Фільм не рекомендується дивитися тим, кому немає 16 років. Сюжет побудований навколо 18–річної вмираючої дівчини, яка перебуває в комі. Її мати і хлопець піклуються про неї в лікарні. Ретроспективні кадри з минулого показують її життя, відносини з мамою, бойфрендом. Чому вона потрапила в лікарню в Азії. А особливо акцентується увага на Елоїзі, загадковій дівчині, в яку головна героїня закохалася.

 

КОНЦЕРТИ

П’єр Рішар «До запитання»
15 вересня, Театр Франка, 19.00
Квитки від 500 до 3000 грн.

 

КВН. Вища українська відкрита ліга
11–13 вересня, Жовтневий палац, 19.00
Квитки 50—150 грн.

 

«Океан Ельзи», «Би–2»
12 вересня, 20.00, майдан Незалежності
Вхід вільний

 

ФЕСТИВАЛІ

Фестиваль сучасного болгарського кіно–2010

У кінотеатрі «Київ» із 13 по 20 вересня відбудеться третій за рахунком Фестиваль сучасного болгарського кіно–2010. Цього року глядачі побачать найкращі фільми сучасної Болгарії, більшість із яких отримали нагороди на найпрестижніших міжнародних кінофестивалях. У програмі фестивалю сім кінокартин: «Східні п’єси», «Розслідування», «Безглузді розмови», «Остання подорож», «Раки», «Викрадення», «Світ великий і порятунок причаївся за рогом».

 

«Гогольфест»

На кіностудії Довженка завершується мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва «Гогольфест».

10 вересня у рамках фестивалю пройдуть такі заходи: концерт «Київської камерати» о 17.00, ретроспектива документальних фільмів Аньєс Варда о 17.00, вистава «Щастя» Театральної майстерні Білоуса і Нового театру на Печерську о 18.00, концерт гурту Alter Ratio о 20.00, документальне кіно Вірменії о 21.00.

11 вересня о 14.00 «Все, нарешті!» Театр–лабораторія VIE, 15.00 — концерт колективу «Колегіум», 19.00 — вистава «Куди подме вітер...», Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі, 19.00 — концерт Nostri Temporis, 20.00 — концерт «Димна суміш», Cheese People, 20.00 — вистава «Сумирна», «Школа драматичного мистецтва»Лабораторія Ігоря Лисова.

12 вересня о 15.00 — вулична вистава KSCMDF Liquid Theatre, 16.00 — відеофільм «Шлях Самодєлкіна», 17.00 — концерт New Era Orchestra, 17.00 — «Життя вдалося», Центр драматургії і режисури Казанцева, 18.00 — «Копи у полум’ї», хіп–хопера Le Cirque de Sharles La Tannes, How2make і Proknockers, 19.00 — перфоманс оркестру «Третє око» Ханс Таммен, 20.00 — концерт гурту «Рикошет», 20.00 — концерт Onra (Live) (feat. Buddy Sativa), «И друг мой грузовик», Tricky.

 

ВИСТАВКИ

Олексій Сай. «Всі фарби нашого монітора»

«Олексій Сай, який працює в техніці так званого «XL–арту», знову звертається до комп’ютерного монітора як «вікна у світ». Художник ділить його на дві частини: утопію та антиутопію, «природний», ядучо–яскравий тропічний рай і пекло мегаполісів, що мерехтить чарівними вогнями...». Кураторський текст доволі розмитий, пропонуємо дивитися виставку самостійно — є шанс розгледіти в моніторі щось нове.

Мала галерея «Мистецького Арсеналу», виставка триває   з 16 вересня до 12 жовтня

 

«5771». Живопис

Колективна виставка в галереї «Дукат» об’єднана однією темою — єврейський Новий рік Рош Ха–Шана, який за єврейським календарем святкують 9 та 10 вересня. Єврейський космос постає з робіт видатних митців ХХ і ХХІ століття — Альфреда Абердама, Абеля Пана, Ольги Рапай, Віктора Гукайла, Луїзи Черешкевич, Бориса Єгиазаряна, Владислава Шерешевського, Павла Фішеля, Якима Левича, Люби Раппопорт, Олександра Ройтбурда.

Галерея «Дукат», з 10 до 28 вересня

 

Михайло Деяк. «Колір емоцій».
Живопис, інсталяція, відео

По–перше, Михайло Деяк належить до закарпатської школи живопису, по–друге, незважаючи на молодий вік (1984 р.н.), він є абсолютно впізнаваним художником завдяки яскравій індивідуальній творчій манері, по–третє, на виставці можна буде заглянути на художню «кухню» митця — відео зафіксувало роботу Михайла над картиною від ескізу до останнього мазка. Це були три причини, чому цю виставку цікаво подивитися.

Галерея «ARTzbirka», виставка триває з 9 вересня до 3 жовтня

 

Олег Мінько. Малярство, графіка

Сучасний львівський класик, учень Романа Сельського і Карла Звіринського, художник, яким захоплюються у США, Німеччині, Великобританії, Литві, Фінляндії, Угорщині, Польщі, крім виставки своїх робіт, презентує в галереї ще й свій художній альбом. «Це унікальне видання містить біографічний есей журналістки Світлани Єременко «Живопис як молитва», в якому поєднуються риси художнього твору, журналістського нарису та наукової розвідки. Наступний розділ ґрунтовно знайомить з еволюцією творчого шляху Олега Мінька: від проблем абстракції, через фігуратив та романтичний реалізм, до кристалізації неповторного стилю і в живописі, і в графіці. Науковці та всі зацікавлені в розділі «Додатки» знайдуть достеменні біографічні та бібліографічні відомості про мистця» — пишуть куратори.

Галерея «АВС–арт», 7—19 вересня