НОВИНИ ПЛЮС

08.09.2010

СБУ «наїхала» на Фонд Сороса

Служба безпеки України перевіряє співпрацю Міжнародного фонду «Відродження» із громадськими організаціями Київщини. Про це вчора повідомив ЗМІ виконавчий директор МФВ (Фонду Сороса в Україні) Євген Бистрицький. За його словами, до декількох громадських організацій Київської області, які втілюють проекти, що фінансуються фондом «Відродження», звернулися співробітники СБУ із запитом про цілі та завдання проектів, їхньої фінансової складової та оцінки їхнього впливу на передвиборчу ситуацію в Україні. Оскільки жодний iз проектів не має політичної складової — зустріч на цьому й завершилася». Бистрицький наголосив, що фонд, який існує на гроші американського мецената, згідно з його статутом, не має права підтримувати ініціативи жодної політичної партії і «ніколи не підтримував ініціативи, спрямовані на щось інше, аніж на чесність та свободу волевиявлення».

Вибори мера Харкова

Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» висуватиме кандидатуру нового лідера своєї харківської обласної організації, екс–голову облдержадміністрації Арсена Авакова на посаду мера Харкова. Про це вчора повідомила журналістам лідерка БЮТ Юлія Тимошенко.

Партія регіонів зі свого боку схиляється до висування в мери одіозного Геннадія Кернеса, нинішнього секретаря міськради, адже він має найвищий рейтинг серед провладних кандидатів.

Угода військових відомств України й Польщі

Міністр оборони України Михайло Єжель учора у Варшаві підписав договір про співпрацю з Міністерством оборони Польщі. Документ стосується обміну інформацією у військовій сфері та виконання військових авіаперельотів у повітряному просторі двох держав.