«Гусарська балада» для гейші

08.09.2010
«Гусарська балада» для гейші

Зірка «Мемуарів гейші» та фільму «Тигр, що крадеться, дракон, що зачаївся», тендітна китайська актриса Чжан Цзії зіграє легендарну Хуа Мулан у новому фільмі режисера Яна де Бонта («Основний інстинкт», «Міцний горішок», «Перлина Нілу»). Історія Мулан багатьом із нас відома за однойменним діснеєвським мультиком, який став хітом прокату 1998 року. Нагадаємо, у цій давній китайській легенді йдеться про дівчину, яка, переодягнувшись у чоловіка, пішла на війну замість свого старого батька. Після багатьох героїчних вчинків і відзнаки від самого імператора Мулан повертається додому, знову «перетворюється» на жінку й шокує цим своїх бойових товаришів, які за 12 років спільної служби навіть не підозрювали, ким насправді є їхній друг.

Історія Хуа Мулан у Китаї дуже популярна, тому екранізують її регулярно. Не обійшлося без китайського капіталу і в новому проекті де Бонта: у виробництві фільму задіяна кінокомпанія з Пекіна. Також серед виробників — Канада і Велика Британія.

Щодо Чжан Цзії, то 31–річна актриса не лише зіграє головну героїню, а й виступить у ролі співпродюсера стрічки. Тепер для Чжан нічого не варто співпрацювати з голландським режисером чи британськими операторами, адже вона досконало володіє мовою міжнаціонального спілкування. Навіть не віриться, що під час своїх перших зйомок у Голлівуді (в стрічці «Час пік–2») китаянка не могла сказати англійською і двох слів.