НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На зарядку піднімайсь!

На зарядку піднімайсь!

Розпорядження про введення в столичних навчальних закладах півгодинної ранкової зарядки вже готове і тільки чекає розчерку пера першого заступника мера Олександра Попова, повідомляє газета «Сєгодня». Про серйозність намірів Олександра Попова може свідчити той факт, що свого часу він увів обов’язкову ранкову гімнастику для школярів Комсомольська, де був мером.

Хатка не проста, а солом’яна

Хатка не проста, а солом’яна

Головними ідейниками будівництва помешкання зі спресованих солом’яних блоків стали викладачі Національного університету водного господарства та природокористування, які три роки тому за сприяння Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив зважились на втілення «солом’яної» інновації у життя. Ентузіасти затвердили проект землеустрою та орендували вісім гектарів землі в селі Радиславка для спорудження екологічного масиву «Лани Полісся», який складатиметься з 56 котеджів. Головне завдання — звести енергоефективне житло iз соломи, відмовившись від газу, який постійно дорожчає, кажуть сміливці. Екобудинки обігріватимуть від центральної електрокотельні, яка працюватиме за нічним тарифом.

«Безбожество» на Хортиці

«Безбожество» на Хортиці

На вчорашній пресконференції голова облдержадміністрації Борис Петров назвав знищення на острові Хортиця у ніч на 6 вересня дерев’яних скульптур семи богів варварством. Коментуючи для «УМ» цю НП, прихильник Рідної Української Віри Пилип Юрик акцентує на тому, що таке в регіоні коїться не вперше: від рук вандалів на Хортиці цього року постраждав образ бога Перуна, а восени у селі Григорівка Василівського району невідомі знищили образи Рідних Богів. Прикметно, що тоді правоохоронці винних встановили, однак відпустили і нікого не покарали.

Віддайте «круглого» народу!

Віддайте «круглого» народу!

Учора в Києві відбувся марш футбольних фанатів «За український футбол», які виступають проти перетворення вітчизняного чемпіонату на іграшку в руках багатіїв, а колись народних клубів — на «відстійники» для іноземних гравців. «Вітчизняний футбол нині перебуває у глибокій кризі, про що свідчать провальні виступи національної збірної і українських клубів. Але Суркісам, Коломойським, Ахметовим, Ярославським це аж ніяк не заважає й далі руйнувати вітчизняний футбол», — переконаний киянин Андрій, вболівальник київського «Динамо», який брав участь у вчорашньому марші. Учасники протесту звинуватили керівництво Федерації футболу України (ФФУ) та власників клубів у спробі знищити український футбол шляхом об’єднання українського і російського чемпіонатів.

Умань зустрічає Новий рік

Умань зустрічає Новий рік

Сьогодні з першою зіркою на нічному небі на Черкащині розпочнеться святкування Нового року — Рош–Га–Шана. Цього вересня помолитися біля могили свого пророка рабе Нахмана, як і минулоріч, найбільше хасидів прибуло з Ізраїлю. Також є паломники з Росії, Сполучених Штатів Америки, Франції, Італії, Іспанії, Чилі, Швеції, Ірану, Канади, Австралії, загалом більш ніж iз 20 країн світу.

Продовольчий бум

Продовольчий бум

Ми щодня спостерiгаємо, як дорожчають продукти харчування, а Держкомстат продовжує заспокоювати народ. Виходить парадокс: споживчі ціни хоч і зросли на 1,2 відсотка, офіційно продукти харчування подешевшали на 0,1%. Подiбне стрімке зростання споживчих цін вiдбувалося лише в 1996 році. В 2010–му інфляція за січень—серпень становила 4,3 відсотка, а середньорічна виросла на 1,5% до 8,3%. Основна причина подорожчання — збільшення вартості природного газу на 50%. З одного боку, подешевшали овочі (на 11,1%), фрукти (4,2%) і риба (0,4%). З іншого — вартість решти товарів зросла.

Біда від «Добробуду»

Біда від «Добробуду»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вхід і вихід приміщення мерії перекрили найактивніші протестувальники, які прикували себе ланцюгами до огорожі. Люди переважно похилого віку вимагали повернення своїх коштів. Терміни дії договорів iз кредитною спілкою «Добробуд» у більшості вкладників закінчилися більше року тому, утім ані своїх грошей, ані відсотків вони отримати не можуть.

Хворі чи примари?

Хворі чи примари?

Сенсаційне повідомлення зробив у понеділок на нараді в Одеській облдержадміністрації начальник облуправління із взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Сергій Тронько: під час перевірки діяльності Новосавицького будинку–інтернату Великомихайлівського району з’ясувалося, що на обліку в установі для психічно хворих осіб перебуває понад 200 осіб, проте насправді проживають трохи більше ста пацієнтів. Перевірка пов’язана зі встановленим правоохоронцями фактом спроби приховати працівниками інтернату смерть одного з пацієнтів, що загинув унаслідок завдання побоїв санітаром та двома особами з числа психічно хворих людей. Крім того, під час перевірки виявили низку порушень, зокрема й у фінансово–господарській діяльності, при оформленні медичних документів хворих тощо.

Всі статті рубрики