Війна — завжди війна

Війна — завжди війна

Сполучені Штати Америки офіційно завершили воєнну кампанію в Іраку. «Сьогодні я оголошую про те, що бойовим діям США в Іраку покладено край. Операцію «Іракська свобода» завершено, і народ Іраку тепер покладає на себе відповідальність за підтримання безпеки в країні», — заявив позавчора пізно ввечері у телезверненні до народу президент США Барак Обама. Цією заявою він фактично «поставив галочку» навпроти виконання одного з пунктів своєї виборчої програми.

Снігом, вітром, дощем

Снігом, вітром, дощем

Цьогорічне літо запам’яталося Європі природними катаклізмами: одні, як українці та росіяни, потерпали від спеки, інші — чехи, поляки, німці — від потужних повеней. А на прощання серпень вирішив засипати континент снігом.

Європа стане Африкою?

Європа стане Африкою?

Попри те що в минулому Лівія була колонією Італії, теперішній лівійський очільник Муаммар Каддафі з усіх європейських лідерів має найкращі відносини саме з італійським прем’єр–міністром Сильвіо Берлусконі. Берлусконі — майстер на заяви, з яких потім сміється вся Європа. Але під час візиту до Італії, який триває цими днями, лідер Лівійської Джамахірії перевершив і його. Під час обговорення питання про участь Лівії у протидії потраплянню через її територію до Євросоюзу нелегальних мігрантів з Африки, полковник Каддафі, стоячи в Римі поряд із Берлусконі, заявив, що Європа «може перетворитися на Африку» оскільки до ЄС прагнуть потрапити мільйони африканців. І запевнив, що готовий допомогти Європі в боротьбі з африканськими нелегалами. В обмін на якусь дрібницю — щорічну допомогу Лівії від Євросоюзу в розмірі щонайменше п’яти мільярдів євро.

Ой на дорозі жовта «Калина»...

Ой на дорозі жовта «Калина»...

Новенькою трасою Чита — Хабаровськ мчить кортеж автомобілів. Зо два десятки позашляховиків з увімкненими фарами й «мигалками», кілька «швидких», автобус, іще кілька джипів, міліцейські легковики... І поміж них яскравою плямою — невеличка яскраво–жовта «Лада Калина». Тобто ні — дві «Лади». І плюс іще третя, але ця вже не їде своїм ходом, а подорожує на евакуаторі.

«Дубиною по башці»

«Дубиною по башці»

«Наші опоненти виступають за правову державу. Що таке правова держава? Це дотримання чинного законодавства. Що каже чинне законодавство про марш? Треба отримати дозвіл місцевих органів влади. Отримали? Ідіть і демонструйте. Якщо ні — не маєте права. Вийшли, не маючи права, — отримайте по башці кийком. Ну ось і все!»

Кров на «круглий стіл»

Кров на «круглий стіл»

У вівторок після настання темряви на жвавій трасі № 60, якою користуються як палестинці, так і ізраїльтяни, поблизу селища Бані Найм на Західному березі Йордану невідомі обстріляли зустрічний автомобіль. Четверо його пасажирів, двоє чоловіків та двоє жінок, одна з яких була вагітною, загинули.
Профилактика ВСД

Всі статті рубрики