На Юкатані — не дістане?

02.09.2010

Існує версія, ніби кінець світу — або ж кінець нинішньої людської ери — настане в грудні 2012 року. Принаймні так дехто трактує «закінчення часу» у календарі індіанців майя. Науковці спростовують такий підхід, зазначаючи, що Земля пережила вже достобіса змін циклів календаря майя, а людство все собі живе. І хоча навіть самі старійшини майя заперечують «проблему КС2012» (кінець циклу означає лише «ювілей створення світу», кажуть вони), є люди, які ретельно готуються до катаклізму 2012 року. Дехто замовляє собі персональні бункери в Європі, а на півострові Юкатан у Мексиці спорудили ціле «місто», яке нібито має врятувати його мешканців від «глобального апокаліпсису».

Загадковий населений пункт організувала група з 70 італійців. Містики зі Старого Світу вирішили готуватися до втілення пророцтва майя на землі самих індіанців і придбали в Мексиці 800 га землі. Містечко, збудоване за кілька місяців, зветься ЛасАгілас. Як пише італійська газета «Ла Стампа», селище оточують гори й ліси; поруч розташоване стародавнє поселення майя Кіуїк, яке «додає ще більше таємничості атмосфері тривожного очікування, що панує в окрузі».

Італійці не думають, що кінець світу настане, але 2012 рік чекають як рік катастроф, тож прагнуть заховатися й захиститися. В ЛасАгіласі 24 будівлі мають стіни завтовшки 60 см зі спеціальних матеріалів, здатних протистояти різкій зміні температур, радіації, вогню та повеням.

Містечком і мешканцями зацікавилися імміграційна влада Мексики та центри з розслідування сектантської діяльності. Встановлено, що деякі італійці вже запросили або навіть отримали мексиканське громадянство. Головою проекту «ЛасАгілас» є італійський психолог, яка зараз перебуває у місті Веракрус, де «накопичує духовну енергію».