На тобі, На!

02.09.2010
На тобі, На!

Катя Бондаренко святкує виграш у китаянки На Лі — восьмої сіяної. (Фото Рейтер.)

Після скромного старту українців на «Ю–Ес оупен» (у понеділок — одна перемога в трь­ох матчах) наступного дня вони вигравали вдвічі більше. Найбільшу сенсацію вівторка у Нью–Йорку створила Катерина Бондаренко: 24–річна уродженка Кривого Рогу вибила з турніру восьму сіяну — китаянку На Лі. Першу партію українка через хвилювання віддала фактично без бою, але надалі припускалася помилок менше і впевнено схилила шальки терезів на свою користь — 2:6, 6:4, 6:2.

«Я намагалася діяти гостро, адже суперниця добре рухається кортом. Але згодом Лі трохи втомилася (температура повітря сягала 35 градусів. — Авт.), а я поліпшила свою гру», — відкрила секрет успіху Бондаренко–молодша. Крім того, Катя повірила у «фартовість» корту Луї Армстронга, на якому вона торік здолала сербку Іванович, а тепер — ще одну тенісистку з провідної десятки світового рейтингу.

А от донеччанину Олександру Долгополову в матчі першого кола не вдалося піднести подібний сюрприз — він програв іспанцеві Давіду Ферреру (10) — 2:6, 2:6, 3:6. «Останнім часом я не надто добре почуваюся, тому намагаюся діяти ризиковано, аби швидше завершити розіграш. Утім фізичних сил бракує, тому шансів виграти я практично не мав», — зізнався Сашко.

Натомість Сергій Стаховський у ніч на середу за нашим часом святкував успіх. Щоправда, поки в парному розряді. У стартовому матчі вони з росіянином Михайлом Южним на двох тай–брейках здолали сербсько–тайванський дует Тіпсаревич/Лу — 7:6 (14:12), 7:6 (7:2).

Якщо не рахувати На Лі, то позавчора сіяні під високими номерами спортсмени лише перемагали. Найсутужніше було сербу Новаку Джоковичу (3), який не без проблем здолав свого співвітчизника Віктора Троїцьки — 6:3, 3:6, 2:6, 7:5, 6:3. Успішно стартували іспанці Рафаель Надаль (1) і Фернандо Вердаско (8), данка Каролін Возняцьки (1), сербка Єлена Янкович (4), росіянки Віра Звонарьова (7), Світлана Кузнєцова (11) та Марія Шарапова (14).