НОВИНИ ПЛЮС

01.09.2010

Міністра Тимошенко шукає Інтерпол

На сайті Інтерполу у списку розшукуваних осіб з’явився міністр економіки України з уряду Юлії Тимошенко Богдан Данилишин. Як відомо, Данилишина обвинувачують у заподіянні державі збитків на 4,5 млн. грн. при узгодженні ГП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» застосування процедури закупівлі в одного учасника. Крім того, його підозрюють у незаконній закупівлі пального для армії в 2008—2009 роках на 14 млн. грн. 10 серпня органи української прокуратури оголосили Данилишина в розшук у зв’язку з тим, що він не з’являвся на допити до слідчого. Печерський райсуд Києва санкціонував арешт БЮТівського міністра.

Путін «народив» для України ще 11 мільйонів росіян

В інтерв’ю газеті «Комсомольская правда» глава уряду РФ Володимир Путін зазначив, що «на Україні 17 мільйонів [громадян] тільки офіційно за переписом населення пишуться росіянами, і кожен, напевно, практично говорить російською». При цьому насправді, згідно з результатами перепису 2001 року, в Україні проживають 17,3% росіян, тобто 8 млн. 334 тис.

Зачіпаючи етнічну тему, російський лідер давав відповідь на запитання, чи може Росія знизити ціну на газ для України. «Ми продаємо Україні газ за європейською формулою ціни. А зараз ще зробили знижку — скинули сто доларів. Ну куди ще? І так достатньо», — сказав Путін. А чинну знижку обґрунтував стратегічним характером стосунків з Україною («ВМФ Росії традиційно є присутнім у Криму й Севастополі. І ми вважаємо, що Російська Федерація зацікавлена у своїй присутності там ще на достатній час»), бажанням «підтримувати такий рівень довіри» між двома державами та власне «економіку дружньої нам держави», бо «це внесок у майбутнє російсько–українських відносин».

Опозиція в Київраді виганяє зрадників

У Київській міській раді відомого депутата й підприємця Дмитра Андрієвського виключили з фракції блоку Кличка, а ще вісьмох депутатів — із фракції БЮТ. Підстава — порушення фракційної дисципліни. Ці депутати взяли участь у пленарному засіданні Київради 25 серпня, на якому депутати звернулися до парламенту з проханням внести зміни до закону «Про столицю», дозволивши міськраді самостійно створювати та ліквідовувати районні ради.