«Поцілунок Іуди» береже Могильов

«Поцілунок Іуди» береже Могильов

Німеччина таки повернула Україні викрадений шедевр — картину геніального митця епохи Відродження Мікеланджело Мерізі да Караваджо «Поцілунок Іуди» (або «Взяття Христа під варту»). Сталося це значно швидше, ніж очікувалося — приводом став офіційний візит Президента Януковича до ФРН у понеділок. Хоча спочатку планувалося, що полотно вартістю близько сотні мільйонів доларів відновлять у Німеччині. Адже шедевр дуже постраждав: викрадачі вирізали картину з рами і не скрутили, а склали кілька разів навпіл, що призвело до значних пошкоджень. Через зберігання полотна без належних умов на ньому місцями почала лущитись фарба. Німецька сторона витратила на первинну консервацію і реставрацію картини Караваджо близько 30 тисяч євро, але після повернення шедевра в Україну саме тут на нього чекає ретельна реставрація.

На скутері — по сумочки

На скутері — по сумочки

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

До чергової частини Приморського райвідділу міліції Одеси одна за одною почали скаржитися жінки — в кожної пізно ввечері двоє зухвалих молодиків відбирали сумочки. Кожна наводила таку схему пограбування: хлопці тихо під’їжджали на мопеді ззаду, зупинялися і починали імітувати якусь технічну поломку. І як тільки жінка втрачала пильність, один із зловмисників стрімко зривав із плеча панянки сумку та втікав із подільником на скутері.

Не те сказав...

Не те сказав...

Сварка між двома односельцями в одному з сіл Золотоніського району Черкащини розгорілася на порожньому місці й вилилася у справжню трагедію для двох тамтешніх родин. Бо одного з них, якому було 81 рік, уже немає на білому світі, а іншому, 61–річному, світить до 15 років ув’язнення. Ввечері ці два чоловіки випадково зустрілися на дорозі. Молодший запитав старшого, куди той iде, а старший відповів, «не твоє діло» і назвав його сільським прізвиськом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики