Чия лавочка? Моя!

27.08.2010
Чия лавочка? Моя!

Першi iменні лавочки з’явилися на мiськiй набережнiй. (Фото автора.)

Оригінальну ідею облаштування міста втілили в життя у Черкасах. Тут розпочали встановлювати іменні лавочки. Перші шість лавок уже радують відпочивальникiв у парку «Ювілейний» та в районі пірса біля Дніпра. А встановлені вони за кошти фірм та окремих черкаських родин. Аби люди знали, хто не пошкодував грошей на лавки, на них вивішують таблички з написами «Рідному місту» та прізвищем благодійника. До речі, виготовлення та встановлення таких лавок коштує 1500 гривень.

Як розповідає черкаський мер Сергій Одарич, ця ідея належить його доньці Наталі, котра навчалася в коледжі американського міста Портланд, штат Орегон, і там сфотографувала парк iз такими лавками та написами на них.

Щоб зробити свій внесок у благоустрій рідного міста, городяни мають звернутися до комунального підприємства «Дирекція парків». «Є хлопець, який бажає зробити напис на лавці на честь коханої. Дехто хоче написати «Із любов’ю до міста». Аби встановити іменну лавку, треба перерахувати гроші на «Дирекцію парків». Далі ми замовляємо лавки на черкаському заводі «Темп» iз відповідними написами, беремо їх на баланс», — розповідає керівник комунального підприємства Олександр Радуцький. Він каже, що тільки в парку «Ювілейний» планується встановити до півсотні таких лавок.