СТОЛИЧНА АФІША

27.08.2010
КІНО

«Більше, ніж друг» (США)

Режисери — Джош Гордон, Вілл Спек, у ролях: Дженіфер Аністон, Патрік Вілсон, Джейсон Бейтман, Джефф Голдблюм.

Коли жінці 40, вона незаміжня, хоче дітей, а біологічний годинник сигналізує, що зволікати більше не можна, у сучасному світі є кілька виходів: один із них — штучне запліднення. Мила нью–йоркська панна Кессі вибирає на роль біологічного батька надійного й одруженого красунчика Роланда, але на вечірці з цього приводу її вірний друг Уоллі перевертає пробірку зі спермою і, щоб приховати сліди злочину, наповнює тару своїм «матеріалом». Через кілька років, коли Кессі повертається у Нью–Йорк із сином, Уоллі бачить, що хлопчик на нього схожий, і починає боротьбу за батьківські права. Голлівудська комедія вийшла смішною і не без моралі, правда, ходять чутки, що Дженіфер Аністон вирішила піти іншим шляхом, ніж її героїня, — взяти сурогатну матір.

 

«Піраньї 3D» (США)

Режисер Александр Ажа, у ролях: Елізабет Шу, Крістофер Ллойд, Елай Рот, Адам Скотт, Річард Дрейфус, Джеррі О`Коннелл, Діна Мейер.

Любителів полоскотати нерви кривавими видовищами ласкаво просять у кінотеатри: Олександр Ажа зняв жахливчик із серії «на корм рибам». 20 тисяч підлітків щороку збираються на березі озера Вікторія у курортному містечку, щоб відзначити початок літа. Але підземний поштовх розбудив у озері доісторичних риб, які з радістю чекають на смачну здобич. Свято обіцяє бути кривавим, тож чарівна жінка–шериф береться за порятунок підлітків і містечка. За словами режисера, в «Піраньях 3D» він хотів відтворити атмосферу 80–х. «Я хотів зняти кіно як заборонене задоволення, страшне і веселе водночас. Кіно, в якому багато крові і голого тіла. Кіно як захоплюючу і приголомшливу прогулянку». Словом, видовище на любителя.

 

КЛУБИ

Гурт «Табула Раса»
27 серпня, «Докер паб», 22.00

«Скрябін» з ексклюзивною концертною програмою «Моя еволюція: 1989 — 2010 роки»
28 серпня, Crystal Hall, 20.00
Вхід 150—400 грн.

Гурт Mad Heads XL
2 вересня, «Докер паб», 22.00

Гурт NRKTK (Москва)
2 вересня, клуб Xlib, 20.00
Вхід 70 грн.

 

ГАСТРОЛЬ

«Фігаро. Події одного дня»

Режисер — Кирил Серебреніков, у ролях: Євген Миронов, Олена Ніколаєва, Віталій Хаєв, Олена Морозова, Авангард Леонтьєв, Лія Ахеджакова, Олександр Новін, Анна Уколова, Андрій Фомін.

Це перший проект Театральної компанії Євгенія Міронова. В основу спектаклю ліг новий переклад п’єси Бомарше, зроблений Марією Зоніною і режисером Кирилом Серебреніковим. Фігаро Євгенія Миронова — портрет героя нашого часу: блеф, гра, поцілунки на льоту, телепатія внаслідок нервової перенапруги, чіпкий погляд і холодний відчай людини, що програла, незважаючи на всі зусилля. «Фігаро» — динамічний, смішний і водночас трагічний спектакль, розіграний чудовим акторським ансамблем.

29 серпня, Театр імені Івана Франка, 19.00

Квитки від 550 до 3800 грн.

 

ФЕСТИВАЛІ

«Кульчиці–фест»

Захід, який присвячений 370–річчю від дня народження Юрія Кульчицького, відбудеться на берегах Дністра у селі Кульчиці Самбірського району. На фестивалі будуть представлені найкращі танцювальні фольклорні колективи України та відомі гурти — гурт «Олега Кульчицького», дует «Ярославна», заслужений ансамбль танцю «Юність», заслужений державний ансамбль пісні і танцю «Верховина», інструментальний ансамбль Львівської обласної філармонії «Високий замок», також виступатиме Тарас Курчик, Наталка Карпа та фольклорні колективи з Польщі. Також відбудуться покази та майстер–класи українського рукопашного бою «Гопак», відбудуться різноманітні історичні атракції козацької доби за участю Львівського куркового товариства та Кам’янець–Подільського козацького клубу, виступи відомих кобзарів, що відтворять козацькі традиції ліри та кобзи. На фестивалі відбудеться конкурс сільських страв. Відвідувачі також почастуються смачним кулішем від козацьких клубів та продегустують каву в кращих традиціях Львівщини. А родзинкою «Кульчиці–фесту» стане відкриття скульптури Юрію Кульчицькому, експозицій історичних епох у музеї Гетьмана Сагайдачного, відкриття у підвалі цього музею кав’ярні–музею ім. Кульчицького і танцювальний фестиваль.

28–29 серпня, село Кульчиці

 

Global East Rock Festival 2010

Хедлайнерами на другому щорічному метал–фестивалі будуть Hammerfall, Oomph!, Venom, dark Tranquillity, Moonspell, Haggard і The Gathering. Також у програмі заявлені виступи гуртів Mnemic, Mayhem, Cruachan, Sabaton, Bonfire, Obituary, Rotting Christ, Manic Depression, WHITE та інших.

2–4 вересня, спорткомплекс «Чайка», вхід на фестиваль відкритий з 12.00.

Квитки на 3 дні — 450 грн.