НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Саркофаг без Ярослава?

Саркофаг без Ярослава?

Про те, що в саркофазі Ярослава Мудрого немає його останків, українські вчені дізналися ще в 2009–му. Тоді вчена рада Національного заповідника «Софія Київська» вирішила дослідити останки князя з допомогою новітніх технологій. Створили комісію з відомих археологів, антропологів, співголовами якої стали доктор історичних наук Сергій Сегеда і завідувач кафедри судово–медичної експертизи Національного медичного університету Борис Михайличенко. «Коли ми відкривали саркофаг, то не сподівалися, що там буде лише один кістяк, без описаних раніше ознак, ще й жіночий, — каже «УМ» Сергій Сегеда. — Потім стали міркувати, куди ж могли подітися останки Ярослава».

SPA–обсерваторія

SPA–обсерваторія

Принаймні так вважають деякі фахівці Кримської астрофізичної обсерваторії, які з відкритим листом про допомогу звернулись до гаранта Конституції Віктора Януковича. Прохання одне — заборонити масштабне будівництво на території унікального наукового об’єкта в селищі Наукове Бахчисарайського району, яке супроводжується вирубкою лісу й роботою автотехніки, що, у свою чергу, дуже ускладнює спостереження за небесними світилами. Протистояння астрономів і «Консолі», головного комерційного дітища нинішнього спікера Кримського парламенту, «регіонала» Володимира Констянтинова, на його малій батьківщині з перемінним успіхом триває вже два роки. У червні конфлікт призвів навіть до прямого зіткнення забудовників і пікетувальників iз числа захисників обсерваторії.

Під знаком Уляна

Під знаком Уляна

«17 серпня ввечері нам почала телефонувати його літагент Женя Чупріна — мовляв, Олесь не відповідає на дзвінки, треба поїхати перевірити, що там. О 12.18 наступного дня я знайшов його у квартирі мертвим», — розповів «УМ» поет і друг Ульяненка Олесандр Моцар. Так збiглося, що напередодні померла улюблена кішка Уляна... Знак?..

Запізнілі сльози

Запізнілі сльози

11 лютого цього року «УМ» у публікації «Майор чи мажор» повідомляла про трагедію, що розігралася у день другого етапу президентських виборів у невеличкому поліському райцентрі Любешів на Волині. Ввечері 7 лютого начальник відділу прикордонного посту «Дольськ», що на кордоні з Білоруссю, на АЗС розстрiляв з автомата Калашникова працівника станції, який уже здав зміну і мав іти додому. Того дня майор–прикордонник святкував свій 32–й день народження. Його нетверезий колега спровокував скандал на автозаправній станції, а іменинник поставив крапку в суперечці з допомогою автоматної черги, від якої загинув 49–річний працівник АЗС, а ще одного було поранено кулею, що відрекошетила.

Каваллi провалився

Каваллi провалився

НП сталася рано–вранці 17 серпня у дворі торговельного комплексу «Міраж», що в центральноміському районі Кривого Рогу. Розташовані тут контейнери з одягом провалилися на глибину щонайменше 20 метрів і дістати їх неможливо. До того ж «бокси», судячи з усього, провалювалися не одночасно, тому їх поступово присипало ґрунтом. Зважаючи на ранній час, безпосереднiх свідків обвалу не виявилося. Коли ж збіглися власники краму, своїх емоцій на адресу тих, хто не забезпечив збереження їхнього товару, не стримували. Приміром, в однієї з постраждалих, за її словами, земля «забрала» одягу на 90 тисяч гривень.

Олесь відпочиває, підлеглі — на підписці

Олесь відпочиває, підлеглі — на підписці

За даними джерел «УМ» у КМДА, секретар Київради Олесь Довгий уже тривалий час перебуває за кордоном. Спочатку чиновники припускали, що пан Довгий насолоджується сонцем і повітрям на Мальдивах, але нині вже напевно ствер­джують, що секретар Київради відпочиває в Європі — у Швейцарії. Натомість мер столиці Леонід Черновецький нібито лікується в Ізраїлі.

Шокуємо колосками

Шокуємо колосками

Цими днями учасниці конкурсу краси «Міс Всесвіт–2010» продемонстрували зачіски, макіяж і сукні, в яких представлятимуть свої країни. Найоригінальнішим платтям сьогодні може похвалитись конкурсантка від України — 22–річна Анна Пославська. Під час презентації національних костюмів дівчина виступить у сукні з натуральних пшеничних колосків, прикрашених голубою стрічкою, — творінні українського дизайнера Марини Асаулюк. «Сукню виконано в національних українських кольорах: жовтий символізує багатство та родючість українських земель, а голубий — красу українського неба, гір і річок, — розповіла «УМ» дизайнер. — На її виготовлення пішло чотири місяці. Спочатку розробили ескіз, затвердили його, потім дочекались, поки доспіє пшениця, і, як тільки поля заколосилися, зібрали «робочий матеріал». Колоски нашили на корсет із спідницею».

Всі статті рубрики