Полісмен чи бізнесмен?

Полісмен чи бізнесмен?

Не встиг Президент РФ Медведєв запропонувати перейменувати російську міліцію в поліцію, як цю ідею завзято підхопили і в Україні. Нагадаємо, про подібні плани МВС заявив головний радник міністра Костянтин Стогній. Із цього приводу вже навіть створено робочу групу. Єдине, що не подобається українським правоохоронцям, це те, що у разі зміни назви на поліцію охоронців правопорядку асоціюватимуть із поліцаями часів Другої світової. Мовляв, варто розглянути різні варіанти та скільки перейменування вартуватиме бюджету. І це при тому, що ще місяць тому міністр внутрішніх справ категорично відкидав можливість перейменування міліції.

Неконституційна дикість

Неконституційна дикість

Голові Верховного Суду Василю Онопенку напевно відомо: багато хто з суддів Конституційного Суду вважає, що нові закони «Про судоустрій» і «Про Вищу раду юстиції» є неконституційними. «З моєї точки зору, там взагалі немає про що говорити, оскільки 15 чи навіть 20 положень грубо суперечать Конституції, — заявив пан Онопенко в інтерв’ю «Радіо Свобода». — У цьому аспекті я просто не заздрю колегам iз КС, якщо вони дійсно хочуть залишитися Конституційним Судом, а не якимось робочим органом, скажімо, адміністрації Президента, то вони повинні ставити знак оклику. Якщо не називати прізвищ, то багато хто з них вважає, що ці закони є неконституційними».

Задухомор

Задухомор

Нагадаємо, що в середу в Печерському райсуді столиці відбулося чергове засідання у справі за позовом Володимира Волосюка проти Президента Віктора Януковича, який 27 квітня 2010 року у Страсбурзі заперечив Голодомор як геноцид українського народу. Після самовідводу судді Волкової розглядом позову опікується суддя Супрун. Утім її позиція також здалася позивачу та його представникам упередженою та такою, що суперечить нормам ЦПК.

Всі статті рубрики